SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > AK Partililerdin Saral'a destek

AK Partililerdin Saral'a destek

06 Ocak 2015 Salı - 11:24








2009'da yapılan yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) Trabzon Belediye Başkan adayı olan Ankara Eski Emniyet Müdürü Cevdet Saral’ın 17 Aralık sürecinden sonra MHP’nin cemaat ile yakınlaşmasından dolayı istifa edeceği söylentileri AK Partililer tarafından sıcak karşılandı. Saral özellikle TV programlarında yaptığı değerlendirmelerle AK Partililerin desteğini almaya başladı. 17 Aralık'ta yaşanan darbe girişimi ile alakalı keskin cümleler kuran Saral, 17 Aralık girişiminin örgütsel anlamda bir terör eylemi girişimi olduğunun altını çizdi. Türkiye’nin ekonomik anlamda güçlendiğini söyleyen Saral, "Türkiye ekonomik yönden ilerlediği sürece dış ülkelerce denetlenmesi zor bir ülke haline gelir. Zaten bütün hikâye buradan kopuyor. Ekonomin güçlü olursa bağımsız davranabiliyorsun. Bana göre 17 Aralık girişimi yasadışı örgütsel bir eylemdir" şeklinde konuştu.

"DAVAMIN ADAYIYIM"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane İl Başkan adayı Nedim Aydın, basın toplantısı ile adaylığını ve neden aday olduğunu kamuoyu ile paylaştı. Kendi adaylığının açıklanan ilk adaylık olduğunu ifade eden Aydın, kimsenin talebi ve telkini ile aday olmadığına vurgu yaptı. Hareketin gidişatından duyduğu rahatsızlığın kendisini aday olmaya mecbur ettiğini kaydeden Aydın, "Bir dönem MHP İlçe Başkanlığı yaptım. Tabii ki şahsi hatalarım olmuştur. Bunlardan yeterli dersi çıkardım. Lakin bu kadronun dağınıklığı kabul edilemez. Bizleri ve hareketi bu günlere taşıyanlar yok sayılamaz. Bugün hala aday olan ve yönetici olmak isteyen arkadaşlar olabilir. Ancak 1999'dan bu yana her kademede görev yapmış ve sürekli başarısız olmalarına rağmen bu görevleri neden talep etmekteler anlamak mümkün değil. Bizim istediğimiz fikrin iktidarıdır. Arkadaşların talebi ise şahsın iktidarıdır" ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap