SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Ahmet Kaya: “Acılı günlerinde her zaman hemşerilerimizin yanındayız”

Ahmet Kaya: “Acılı günlerinde her zaman hemşerilerimizin yanındayız”

18 Temmuz 2024 Perşembe - 12:02




Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, yakınlarını ve sevdiklerini kaybedenlerin, bir yandan da taziye yemeği hazırlama telaşına kapılmasının doğru olmadığını belirterek, Ortahisar Belediyesi olarak cenaze evlerine ilk gün taziye yemeği göndermeye başladıklarını söyledi.





Ortahisar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından, cenaze evlerine taziye yemeği gönderilmesi uygulaması başlatıldı. Sosyal Yardım İşleri Müdürü Toktamış Han Bahadır, cenaze yakınlarıyla iletişime geçtiklerini ve taziye yemeği teklifinde bulunduklarını belirterek, talep edenlere yemek gönderildiğini söyledi.

BAŞKAN KAYA: “ACILI GÜNLERİNDE HEMŞERİLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Belediye olarak acılı günlerinde vatandaşın yanında olduklarını ifade eden Başkan Kaya, “Bizim kültürümüzde, geleneklerimizde sevinçler paylaştıkça çoğalır, acılar ise paylaştıkça azalır. Atalarımız, büyüklerimiz binlerce yıldır bunun en güzel örneklerini bizlere göstermiştir. Bilhassa acılı günlerinde insanlarımızın yanında olmak, üzüntülerini paylaşmak, onlara destek olmak çok daha anlamlıdır. Bu dayanışmanın en güzel örneklerinden biri de cenaze evlerine gönderilen taziye yemekleridir” dedi.




“CENAZE EVLERİNE İLK GÜN TAZİYE YEMEĞİ GÖNDERİYORUZ”

Cenaze yemeği olarak da bilinen taziye yemeklerinin yakınlarını, sevdiklerini kaybedenlerin, cenaze törenine katılan misafirlere ikram ettiği yemek olduğunu dile getiren Başkan Kaya, Türk kültüründe çok önemli bir yeri bulunan bu uygulamanın Ortahisar Belediyesi tarafından sürdürüldüğünü belirterek şöyle konuştu:




“Taziye yemeği, birlik ve beraberlik duygularının pekiştirildiği, acıların paylaşıldığı ve yaslı ailelerin yükünü bir nebze olsun hafifletmeyi amaçlayan güzel bir gelenektir. Ancak yakınlarını, sevdiklerini kaybedenlerin bu üzüntülü günlerinde bir yandan da yemek hazırlama telaşına kapılması kolay bir şey değildir. Bu düşünceyle Ortahisar Belediyesi olarak cenaze evlerinde, ilk gün taziye yemeğini üstlenmeye karar verdik. Ortahisar Belediyesi olarak Kent Lokantamızda sunulan yemeklerden, cenaze evlerine taziye yemeği göndermeye başladık. Sosyal belediyecilik anlayışını kendisine rehber edinen Belediyemiz, telaş ve acının birbirine karıştığı bu ilk günde, hemşerilerimizin acısına ortak olmayı, onların yanlarında olduğumuzu hissettirmeyi, acılarını bir nebze olsun paylaşmayı amaçlamaktadır.”

HABER MERKEZİ
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap