SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > AKSA AKSA'tıyor

AKSA AKSA'tıyor

19 Mayıs 2015 Salı - 10:24








TEK’in özelleştirilmesiyle birlikte Karadeniz’de faaliyet gösteren işletme şirketlerinden AKSA Elektrik, vatandaşları mağdur ediyor. Abonelerine elektrik kullanım yoğunluğunun arttığı saatlerde farklı tarife uygulayan AKSA, buna benzer uygulamalarla abonelerinden fazla para toplamanın hesabını yapıyor. ‘Kaçak tüketim bedeli, kayıp, bakım-onarım, enerji fonu, dağıtım bedeli’ adı altında abonelerden birçok kalemde para alınıyor. Elektrik kullanımında gece ve gündüz farklı tarifeler uygulayan AKSA, elektrik arızalarının giderilmesinde faturalarına yansıttığı ek ödemeler kadar titiz davranmıyor.

Trabzon genelinde başta köyler olmak üzere sık sık elektrik kesintilerinin yaşanması vatandaşları mağdur ediyor. Köylerde vatandaşların bildirdiği elektrik arızalarına ve kesintilerine geç müdahale eden AKSA Elektrik, sıra faturaları tahsil etmeye gelince, abonelerine herhangi bir kolaylık göstermiyor. Öyle ki faturanızın tarihi bir gün geçse dahi gerekli cezaları uygulamaktan asla çekinmiyor. Bazen birkaç günlük gecikmeden dolayı elektrik saatlerinin mühürlendiği durumlar oluyor. Vatandaşlar elektrik saatleri mühürlendikten sonra elektriklerini tekrar açtırmak için ayrı bir para ödemek zorunda bırakılıyor.

TRABZON, KILIÇDAROĞLU’NA HAZIRLANIYOR

Önümüzdeki günlerde Trabzon’a gelecek olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için CHP Trabzon İl Teşkilatı hummalı bir hazırlık içinde. Kılıçdaroğlu’nun mitingi için hazırlıklar bütün hızıyla sürüyor. Mitingin kalabalık olması için CHP’nin bütün teşkilatları seferber olmuş durumda. Bakalım CHP’nin Trabzon’da ‘ilk kadın başkanı’ olma görevini üstlenen Güzide Uzun bu ilk sınavını nasıl verecek? Başkanlık görevini dört aydır sürdüren Uzun’un Kılıçdaroğlu’nun gözüne girmek için ilk ciddi sınavı niteliğinde olacak bu mitinge ayrı bir önem verdiği de yadsınamaz. Bu miting Güzide Hanım’ın CHP’deki istikbalini de doğrudan etkileyecek gibi.

Umarız Uzun ‘ilk kadın il başkan’ olarak, bu ilk sınavından alnının akıyla çıkar. Milletvekili adaylarının belirlenmesi sürecinde ön seçim yapılması konusunda direten CHP Trabzon İl Teşkilatı ile CHP Genel Merkezi arasında yaşanan gerginliğin çoktan unutulmuş olması gözlerden kaçmıyor. CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu’nun tekrar aday gösterilmemesinin, Kılıçdaroğlu’nun Trabzon mitingine nasıl yansıyacağı merak konusu. Zira Trabzon’da çok sevilen, ‘Volkan Abi’ diye anılan Volkan Canalioğlu’nun ciddi bir ağırlığı olduğunu söylemek yerinde bir tespit olur. Öte yandan CHP’nin milletvekili adaylarından Haluk Pekşen dışındakilerin yapmış oldukları çalışmalar ya sönük kalıyor ya da medya organlarında bu çalışmalara pek yer verilmiyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap