SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Akyazı tünelleri felaket getirir!

Akyazı tünelleri felaket getirir!

03 Nisan 2015 Cuma - 10:56




Prof. Dr. Osman Bektaş, yönetmelik gereği Akyazı transit yolunu trafiğe açmanın mümkün olmadığını söyledi.





Akyazı mevkiinde istinat duvarının çökmesiyle meydana gelen toprak kayması konusunda uyarılarda bulunan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Jeolojisi Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Bektaş, yönetmelik gereği Akyazı transit yolunu trafiğe açmanın mümkün olmadığını söyledi.

TRAFİĞE AÇMAYIN

Bölgedeki tehlikelere dikkat çeken Osman Bektaş, şu ifadeleri kullandı: "Akyazı aktif heyelan sahasının detay jeolojik, jeofizik ve jeoteknik etütleri yapılmadan, bölgenin gerçek heyelan tehlikesinin boyutları saptanmadan, kara yolunu ve Akyazı tünellerini trafiğe açmak Karayolu yönetmeliklerine aykırı olup, gelecekte olabilecek felaketlere davetiye çıkarmaktan başka bir şey değildir. Aktif Akyazı heyelan sahasının detay etüdü, heyelan sahasının denizdeki devamı üzerinde kurulan Akyazı stadının güvenliğini sorgulayacağı gibi şehir planlaması oluşumuna ve Akyazı sırtlarının imar sorununa da katkı sağlayabilecektir."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap