SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Alo burada FETÖ'cü var

Alo burada FETÖ'cü var

05 Ekim 2016 Çarşamba - 09:28




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın FETÖ'cüler için " ihbar edin" çağrısının ardından MİT ve Emniyet ihbar hattı kurdu. Bunun ardından Trabzon’da is





Günde 500-600 ihbar alan emniyet ve MİT özel bir ekip oluşturdu. Genelde parti içi kişileri, komşularını ve esnaf arkadaşlarını ihbar edenler arasında kendi ailesini bile şikayet edenlerin olduğu ortaya çıktı. 

ONLİNE İHBAR

15 Temmuz darbe girişiminden sonra kurumlardan binlerce FETÖ'cü atılırken kendini saklayan ‘gizli cemaatçiler’ tespiti için de yeni uygulamalar başladı. Yapılan çalışmalar kapsamında İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından online ihbar uygulaması başlatıldı. 

BELGE EKLENİR

Vatandaşta etrafında FETÖ'ye hizmet edenleri, örgüt faaliyetlerini, örgüte ait olan kurumları bu uygulama sayesinde emniyet ve MİT'e iletiyor. www.egm.gov.tr,  www.mit.gov.tr  linkleri üzerinden hizmete sunulan formla ihbar yapacak kişilerin bilgileri kesinlikle saklı tutuluyor. Polis tarafından sunulan ihbar uygulamasında isteyenler belge de ekleyebilecek. 


EKİP KURULDU

İşleme konulan bu uygulamanın ardından Trabzon’da ise adeta ihbar patlaması yaşandı. Günde ortalama 500-600 ihbar alan emniyet ve MİT şimdide sadece bu ihbarları değerlendirmek için özel bir ekip oluşturdu. Genelde parti içi kişileri, komşularını ve esnaf arkadaşlarını ihbar edenler arasında kendi ailesini bile şikayet edenlerin olduğu ortaya çıktı.

Kemal BEKTAŞ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap