SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Başbakan'ı aldatmak, Çamlık'a cami yapmak!

Başbakan'ı aldatmak, Çamlık'a cami yapmak!

14 Temmuz 2015 Salı - 09:16








Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Yavuz Selim Stadı’nda düzenlenecek iftar yemeğine katılmak üzere bu akşam Trabzon’a geleceği açıklanmıştı. Ancak koalisyon görüşmeleri için liderlerle bir araya gelecek olmasından dolayı bu program iptal edildi.

Trabzon’un en önemli sorunlarından biri Kuzey-Güney doğrultusunda, kıyıya sıkışmış kenti, güney sırt ve vadilerine açacak olan koridorların yetersizliğidir. Çukurçayır, Bahçecik, Erdoğdu kriz durumunda. İşte bu amaçla Erdoğdu’da bir yol çalışması yürütülüyor. Son üç günde bu çalışmalar müthiş bir ivme kazandı. Asfaltlama seferberliği yaşanıyor.

Nasıl yapılır asfaltlama? Ya çeşitli katmanlarla sıkıştırılan ya da betonla sağlamlaştırılan zeminin üzerine sıcak asfalt dökülür.

Ama burada öyle yapılmadı. Uzunca bir hatta, toprağın üzerine kalın bir asfalt tabakası döküldü.

Peki, karayolları yetkilileri, mühendisleri, teknisyenleri, ustaları iş bilmez insanlar mı? Elbette değil! Talimat öyle!


Peki amaç ne?

Efendim, Başbakan iftara gelecek ya; ola ki Vali ya da Başkan Bey’in konağında çay içmeye gidecek.

Yolun o noktasında da tek şeritli asfalt var. Başbakan bu durumu görmesin, makam aracının tekerleri toprağa değmesin!

Başbakan gittikten sonra bu geçici asfalt sökülecek, altı döşendikten sonra yeniden asfaltlanacak.

İyi de, buraya harcanan para, emek, zaman ne olacak? Kamu kaynaklarının çar-çur edilmesinin hesabını kim verecek? Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nı aldatmak kimin haddine? Bunun sorumlusu Vali mi, Belediye Başkanı mı, Karayolları mı?


“Memleket talan edilir, hırsızlık, rüşvet, soygun alkışlanırken, Ahmet Şefik’in uğraştığı şeye bak” diyenler de haksız sayılmaz.

ÇAMLIK’A CAMİ

Bir zamanlar Trabzon’un en özel yerlerinden biriydi Çamlık. Ama vahşi yapılaşmadan geriye pek bir şey kalmadı. Elde avuçta kalan çam ağaçları da, bu kentin sahibi olması gereken Büyükşehir Belediyesi’nin saldırısı altında.

Cami yapılacağı gerekçesiyle çam ağaçları ve fidanlar kesildi. Üstelik, çok yakında cami olmasına karşın. Eğer ihtiyaç varsa başka yer yok mu?

Her yanı cami yapsanız, yirmi dört saat namaza dursanız, o kesilen ağaçlardan çıkan odunlar, ilahi ateşi korlamayacak mı?


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap