SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Bölgemizde dev operasyon! 54 şüpheli yakalandı

Bölgemizde dev operasyon! 54 şüpheli yakalandı

09 Temmuz 2024 Salı - 14:40




İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklama ile aralarında Ordu ve Samsun’un da olduğu 29 ilde yapılan operasyonlarda 54 kişinin yakalandığın açıkladı.





İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma”, “Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama”, “Resmi Belgede Sahtecilik ve Nitelikli Dolandırıcılık” suçlamalarıyla 25 ilde düzenlenen “Kuyu-8” operasyonlarında 54 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, operasyonların Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildiğini belirtti.

Operasyonlar kapsamında İstanbul merkezli olarak Adıyaman, Ankara, Antalya, Aydın, Batman, Bursa, Çanakkale, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Kütahya, Malatya, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa ve Tekirdağ'da 134 farklı adrese baskın düzenlendi. Yerlikaya, Neslihan Güngen ve İnanç Güngen'in de aralarında bulunduğu 54 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya, Neslihan ve İnanç Güngen'in sahte ustalık ve kalfalık belgeleri düzenleyerek, vasıfları uygun olmayan kişilerin işyeri açmalarına aracılık ettiklerini, sahte CE belgeleri düzenleyerek, herhangi bir UTS kaydı olmayan ve yönetmeliklere aykırı ürettikleri cihazlarla toplam 44 ayrı “Taksirle Yaralama” suçuna neden olduklarını belirtti. Ayrıca, dolandırıcılıktan elde edilen suç gelirini, diğer bayilerle yapılan muvazaalı taşınır ve taşınmaz devirleri üzerinden aklamaya çalıştıkları tespit edildi.

Operasyonlar sonucunda ilk belirlemelere göre, çok sayıda yasa dışı ilaç ve kozmetik ürün, uyuşturucu madde, sahte belgeli medikal cihaz ve yüklü miktarda nakit paraya el konuldu.

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap