SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Bölücülüktür

Bölücülüktür

05 Şubat 2016 Cuma - 10:43




Vatan Partisi Trabzon İl Sekreteri Harun Bülbül, kurulan Anayasa Komisyonu’nu yasa dışı olarak nitelendirerek, yeni Anayasa’da 4 canlı bomba olduğunu





Vatan Partisi Trabzon İl Sekreteri Harun Bülbül, Anayasa Komisyonu’nu eleştirerek, yeni Anayasa’yı bölücülük olarak nitelendirerek yaptırtmayacaklarını söyledi. Meclis’te oluşturulan Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun toplantı yaptığına işaret eden Vatan Partisi Trabzon İl Sekreteri Harun Bülbül, AKP iktidarının dayattığı yeni Anayasa’ya CHP, MHP ve HDP’nin katıldığını belirterek, sert eleştirilerde bulundu.

BU YASA DIŞIDIR

“Bu Meclis yürürlükte olan Anayasa’ya göre seçilmiştir ve milletvekilleri yürürlükte olan Anayasa üzerine yemin etmişlerdir” diyen Bülbül, “Anayasa’yı korumaya yemin eden milletvekilleri, Anayasa’yı değiştirmek için çalışıyor. Bu Meclis, Anayasa’da değişiklikler yapabilir, fakat yeni bir Anayasa yapamaz. O nedenle “Yeni Anayasa” girişimi, yasadışıdır. Yeni Anayasa” hazırlamak için kurulan Uzlaşma Komisyonu da yasadışıdır. Yeni bir anayasa, ancak Kurucu Meclis tarafından yapılabilir” diye konuştu.

4 CANLI BOMBA

Yeni Anayasa’da dört canlı bomba olduğunu belirten Bülbül, “1-Türk Milleti kavramını Anayasa dışına sürmek. 2-Özerklik. 3-Cemaat ve tarikatları yasallaştırarak Devrim Kanunları’nı delmek. 4-Başkanlık rejimi” dedi.


PKK İLE AYNI MEVZİYE GİRİYORLAR

“Birinci canlı Bomba, milletsiz vatandaşlık tanımı” diyen Bülbül, “Vatandaşlık tanımından Türk Milleti çıkarıldığı zaman, Türkiye’nin milleti ve devletiyle bölünmesi talebi, Anayasa’ya geçirilmiş olur ve bölücü teröre anayasal zemin verilir. Türk milletsiz bir Türkiye’de milletin parçalanmasına yönelik terör eylemleri hem hukuki, hem de ideolojik dayanak kazanır” dedi. Özerkliği ikinci canlı bomba olarak nitelendiren Bülbül, “AKP, CHP ve HDP’nin özerklik girişimi, vatanı ve milleti bölme girişimidir. Bu sayede özerklik, PKK’ya bölgesel otorite sağlar ve Bölücü Teröre devlet olanakları verilir” diye konuştu.

Cemaat ve tarikatların yasalaştırılmasını üçüncü canlı bomba olarak nitelendiren Bülbül, “Yeni Anayasada, “İrfan ocakları” adı altında, cemaat ve tarikatlar yasallaştırılmaktadır. Cemaatler, kula kulluk sistemidir. Böylece Cumhuriyetin toplumsal temeline dinamit yerleştirilmektedir. Yeni Anayasa gerçekleşirse, Cumhuriyetin Medenî Kanunu ve Devrim Kanunları tasfiye edilmiş olacaktır” dedi. Başkanlık sistemini ise dördüncü canlı bomba olarak nitelendiren Bülbül, “AKP’nin başkanlık sistemi dediği, aslında bir Mafya Rejimi tasarısıdır. Türkiye’de Başkanlık, katı bir kuvvetler ayrılığı rejimini değil, Başkanın sultasını getirir” dedi.

Fatih İSAK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap