SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Bu Trabzon'un hali ne sayın Başkan'ım?

Bu Trabzon'un hali ne sayın Başkan'ım?

14 Temmuz 2015 Salı - 09:14








Biz Sayın Gümrükçüoğlu’na Büyükşehir Belediye Başkanı olana kadar hep elimizden geldiğince destek verdik. "Halkın sevgisi var" dedik, "Çalışkandır" dedik, "Büyükşehir Belediye Başkanı olunca Trabzon’u ihya eder" dedik. Ne yazık ki Sayın Başkanımız ‘büyük başkan’ olduktan sonra onu ne gören oldu ne de duyan. Artık basın toplantılarına dahi hasret kaldık. Trabzon, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte büyüyeceği yerde, ne yazık ki eski günlerini dahi arar oldu. Ben demiyorum, halk diyor!

Yollarımız harabeye döndü. Bırakın sağı solu, meydanın göbeği arapsaçı adeta. Boztepe mezarlığı altında Çukurçayır’a çıkan yol, sağlı sollu bahçe ve bostan yapılmış, burada trafik arttı, iki araba yan yana zor geçiyor. İsteyen istediği yeri bahçe yapıyor. İskenderpaşa Camii civarı adeta kördüğüm. Limana inmek çıkmak artık imkânsız. Belediye otoparkında yer bulmak deseniz yine mümkün değil. Ha, Sayın Başkan "Bana ne! Kör değil herkes, arabası ile meydana gelmesin" diyebilir.

Belki de haklı ama şu park yerine Trabzon Büyükşehir Belediyesi için katlı bir otopark yapıp, Meydan’da yol kenarlarında arabaların park etmesi engellenemez mi? Liman caddesi tek yönlü olsa, olmaz mı? Bir cami ilavesi, bir yıl oldu bitirilemedi. Esnaf ve halk cami hoparlörünün aşırı sesinden şikâyet eder, ilgilenen yok. Etraf mezbelelik gibi Sayın Başkanımız. Yollardaki metal levhalara çarpmaktan ayağımızda sağlam ayakkabı kalmadı.

Meydanımız beton yuvası, sıcaktan artık Meydan’a gidilmiyor. Etrafta çöp kutuları ağzına kadar dolu, bakan yok. Elinizde çöp, meydanda yüz metre yürüyün bir kutu bulamıyorsunuz. Eski belediye binası halen virane. Yaz geldi geçiyor; Turizm(!) mevsimi ortalık toz, pislik, çöpten geçilmiyor. Turist bu ilin nesini gezecek söyler misiniz? Lokantalar haddi aştı, masalarında nizam, düzen ve saygı yok, geçmeye, yürümeye yer yok. Meydan adeta lokanta viranesine dönmüş, nefret edersiniz. Park içindeki bahçeyi masalarla öyle doldurdular ki, karşı sokağa geçmeniz ise gayri kabil. Sandalyeyi alan bir yere çökmüş, geçmek için adamlardan izin istemek zorundasın. Rezillik...!

Geçin Uzunsokağa; burası hepten kepaze oldu, bisikletler, motosikletler, nikah bahanesi ile gündüz dahi arabalar Uzunsokak’ta cirit atar. Kaldırımlarda gençler bisikletle tur atıyor, ne zabıta ne polis! Trabzon unutuldu. En kârlı doğalgaz kullanacak Çukurçayır’ın 2015’te kavuşacağı gaz sözü ise ‘lancipson’ geçildi. Valla hangi birini yazsam şaştım kaldım. Sayın Başkan’ım, aman, sakın! Belde belediyelerine topu atmak yok. Vatandaş "Güya büyükşehir olduk, bize ne faydası oldu? Gümrükçüoğlu büyüdü, Trabzon ufaldı" diyor. Eskiden sokak, cadde gezer, esnafı dinlerdi. Şimdi ise ara ki bulasınız. "Bayram geliyor neyime!".

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap