SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Bunun adı zorbalık!

Bunun adı zorbalık!

11 Mayıs 2015 Pazartesi - 10:26




Trabzon’da yapılan inşaat mühürlendi ancak yüklenici firma sahibi mühürleri söküp inşaata devam etti, şikayetçi olan otoparkı işleten iki kardeş, sila





Trabzon’un Hacıkasım Kavşağı’nda bulunan otopark sahiplerinin, yanı başlarında yapılan inşaatın yüklenici firmasıyla başları derde girdi. Şehir merkezinde bulunan bir otopark yanında yapılan inşaatın yüklenici firması yasa, kanun, hiçbirini tanımıyor. İnşaatta hiçbir güvenlik önlemi alınmaması nedeniyle yandaki otoparkta bulunan araçların üzerine inşaat yapımı sırasında kalas, harç, tuğla gibi malzemeler düşerek araçlara zarar veriyor. Ortahisar Belediyesi tarafından inşaat mühürledi ama yüklenici firma mühürleri sökerek inşaata devam etti. Hala mühürlü olan inşaatta çalışmanın devam ettiğini söyleyen Samet Köse ve Fatih Köse kardeşler, belediyeye şikayette bulunduklarını ve yüklenici firma sahibi AKP’li olduğu için şikayetlerin göz ardı edildiğini iddia ettiler.

ŞİKAYETLER SÜMEN ALTI

İddiaya göre, 4 ay önce yüklenici firma sahibi, Fatih ve Samet Köse kardeşlere silah çekerek öldürmeye kalkıştı. İki el ateş eden firma sahibi ile kavga eden iki kardeş, canlarını zor kurtardıklarını belirtti. Yüklenici firma sahibi ile mahkemelik olan Köse kardeşler, silahlı saldırıdan sonra hala davalarının görülmediğini söyledi. Binanın kaçak olduğunu ve inşaatın devam ettiğini belirten iki kardeş, "Firma sahibi AKP’li olduğu için Ortahisar Belediyesi tarafından şikayetler sümen altı ediliyor" dedi.

GÖZ YUMUYORLAR

İnşaata bir kez bile yapı denetim uygulanmadığının, kalfanın verdiği ifadelerle sabit olduğunu söyleyen iki kardeş, "2 seneden beri hiçbir güvenlik önlemi alınmadı. İnşaatın temel üstü ruhsatı yoktur. Üst katı da kaçaktır. Binaya bir tek Ortahisar Belediyesi yaptırımda bulunabiliyor ama firma sahibi AKP’li olduğu için bu inşaatın yapımına göz yumuluyor" diye konuştular.

Fatih İSAK


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap