SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Çevreyi hep birlikte koruyalım

Çevreyi hep birlikte koruyalım

27 Mayıs 2015 Çarşamba - 10:35








Yaz aylarının gelmesiyle birlikte vatandaşın özellikle çöp saatlerine uyması, bu konuda hassasiyet göstermesi gerekiyor. Özellikle yaz aylarında sıcakların artmasından dolayı belediyeler tarafından belirlenen saatlerde çöplerini dışarıya çıkarmaları ve belirlenen alanlara bırakmaları şehrin temizliği ve hijyeni açısından önem arz ediyor. Sıcakların artması nedeniyle bu çöplerden yayılan kötü kokulardan vatandaşlar rahatsız oluyor. Hatta bazı yerlerde kötü koku nedeniyle vatandaşlar camlarını açmakta bile zorlanıyor.

Çöp konteyneri olmayan yerlerde zamanından önce, gelişigüzel bir şekilde sokaklara bırakılan çöp yığınları hoş olmayan görüntülere sebebiyet vererek çevre sağlığını da tehlikeye atıyor. Sıcak günlerde zamanından önce sokaklara bırakılan çöplerde biriken mikrop ve sinekler de sağlığı tehdit  ediyor. Sokaklarda oynayan çocuklarımızın bu mikroplar ve sineklerden hastalık kapmaması işten bile değil.

Çöpler nedeniyle sivrisinek vb. böcekler çoğalarak vatandaşları da rahatsız ediyor. Bir de bu çöpler yemek bulmak amacıyla sokak hayvanları tarafından karıştırılınca bulundukları ortama yayılarak çok çirkin görüntülerin ortaya çıkmasına sebebiyet veriyor. Bu konuda vatandaşların şehrin sağlığı ve imajı açısından daha hassas davranması gerekmekte. Çöp konusunda dikkatli olunması gereken diğer bir husus da geri dönüşümü mümkün olan kağıt, cam, plastik, teneke vb. atıkların vatandaşlar ayrıştırılarak belediyelerin bu çöpler için tahsis ettiği konteynırlara bırakılmasıdır. Bu şekilde

geri dönüşümü mümkün olana kağıt, cam, plastik vb. maddeler için ağaçlar kesilmeyecek veyahut hammadde kaynakları gereksiz bir şekilde tüketilmeyecektir. Böylece hem çöpleri depolama sorunu ortadan kalkacak hem de ekonomiye katkı sağlanacaktır. Zira bu amaçla Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından çöplerin geri dönüşümü için tesis kurulmuştur. Daha temiz bir Trabzon için herkes çöp konusunda daha duyarlı davranmalıdır.

BORDO-MAVİ DAMGASINI VURDU


Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleşen “Türk Kültür ve Spor festivali“ şölene dönüştü. 22 Türk takımın mücadele ettiği turnuvaya Trabzonlu hemşerilerimiz damgasını vurdu. Festival boyunca gurbetçilerin gösterdiği dayanışma-kaynaşma ve paylaşma görülmeye değerdi. Paris’te kenetlenen hemşerilerimizin gerçekleştirdiği etkinliğe katılanlar büyük mutluluk duydu. Paris’in Epinay Sur-Senine şehrinde gerçekleşen Paris Başkonsolosluğu futbol turnuvasında, geçen yılın şampiyonu olan Paris Trabzonlular Derneği dördüncü olurken, bu sene şampiyon Romarantin oldu. İkinci Akdeniz, üçüncü ise Cleyi  takımları oldu. Turnuvayı Trabzonspor’un efsane futbolcuları Hami Mandıralı ile Lemi Çelik de takip etti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap