SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Dilencilerde tayin rüzgarı

Dilencilerde tayin rüzgarı

13 Temmuz 2015 Pazartesi - 10:00








Trabzon’da her gün binlerce vatandaşın şikayet ettiği Suriyeli, Doğulu ve yerli dilencilerle ilgili şok bir ayrıntı ortaya çıktı. Her gün şehir merkezindeki iş yerlerinden ve vatandaşlardan türlü bahanelerle para dilenen dilenciler bayramda çalışmama kararı aldı.

Dilencilerin bu kararı kesinlikle dinlenme amaçlı değil, görev yerlerinin değiştirilmesiyle ilgili. Çünkü artık bu kişilerin yüzleri tanınır olmuş ve halk bu şahıslara para vermiyor. Tek çare görev yerlerinin değiştirilmesi. Yerlerine ise başka dilenciler gelecek.

İŞLERİ ÇOK DÜŞTÜ 

Suriye’de başlayan iç savaşın ardından Türkiye’ye sığınan Suriyeli vatandaşlar neredeyse her kavşakta ve her iş yerinin önünde dilenmeye başladı. Suriyeli vatandaşların dilenmesiyle yerli dilenciler ise isyan bayrağını çekti. İşlerinin düştüğünden yakınan yerli dilenciler, uzun bir arayışın ardından çareyi başka illere göç etme kararı almakta buldu. YENİ YERLER BELLİ ■ Şehirde gün geçtikçe afişe olduklarını ifade eden yerli dilenciler, "Suriyeliler geldikten sonra işlerimiz bir hayli düştü. Artık buralarda çok tanınıyoruz. Kimse bize para vermiyor. Genelde kucağında çocuğuyla dilenen Suriyelilere para veriyorlar. Yeni dilenme yerlerimizi belirleyip ailelerimizden tayin isteyeceğiz" ifadelerini kullandılar.

Başkaları gelecek

En çok istanbul ve Ankara’yı istediklerini belirten dilenciler, “Trabzon’a Doğu illerinden Arapçayı bilen başka dilenciler gelecek. Böylece onlar da Suriyeli rolü yaparak dilenecekler. Bunu yapmaya mecburuz. Çünkü işimiz yok, çalışamıyoruz. Ailemize bakmak zorundayız. Bugün burası olmazsa başka kentlere gitmek zorundayız” diye konuştular.

Yusuf ARSLAN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap