SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Fatura korkunç boyutta!

Fatura korkunç boyutta!

17 Temmuz 2015 Cuma - 09:35








Karadeniz’in sekiz ilindeki yaylaları birbirine bağlayacak tartışmalı Yeşil Yol’un yaratacağı tahribatın boyutları ortaya konuldu. Proje ile yollardan günde ortalama 2 bin 500 araç geçecek, karbondioksit atmosfere dağılacak, yol ısınacak, yaylalarda ‘ısı adaları’ oluşacak

2 BİN 500 ARAÇ GEÇECEK

Çevre konusundaki çalışmalarıyla tanınan ‘350 Ankara Hareketi’, çevrecilerin tepkisine neden olan 2 bin 600 kilometrelik Yeşil Yol’un iklim açısından vereceği zararları ortaya koydu. Buna göre, bölge halkının protestolarına neden olan Yeşil Yol’dan günde ortalama 2 bin 500 araç geçecek. 1 kilometrelik yol yapımı için 102 ton karbondioksit emisyonu atmosfere salınacak. Yol, sıcaklığı yükselteceği için yaylalarda ısı adaları oluşacak.

PLAN GİZLENDİ

350 Ankara Hareketi’nden İklim Uzmanı Önder Algedik, 2010’da Karadeniz’deki 5 şehir için yapılan Turizm Master Planı’na göre 1.35 milyon metre kare alanda inşaat öngörüldüğüne dikkat çekti. Algedik, planın gizlendiğini iddia etti. TEMA Vakfı’ndan yapılan açıklamada ise, “Yalnızca biyolojik çeşitlilik değil, Karadeniz kültürü de tehlike altında” denildi. Yetkililerin bu uyarıları dikkate alıp almayacakları ise soru işareti. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap