SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Gece alkol alıp rahatsız ediyorlar

Gece alkol alıp rahatsız ediyorlar

29 Mayıs 2015 Cuma - 10:53








Trabzon Limanı'nın yanında bulunan ağaçlık alanda sabahın ilk ışıklarına kadar eğlenip alkol alanlar şehrin imajını zedeliyor. Trabzon'a gelen turistler günün her saatinde burada eğlenip alkol alanlardan rahatsız oluyor. Gece geç saatlerde gürültüyle birlikte burada eğlence düzenleyenlerden çevre sakinleri de rahatsız. Alkollü vatandaşlar bir şekilde yolu buraya düşen, buradan geçmek zorunda kalan insanlar için de tehlike oluşturuyor. Özellikle çocuklar ve gençler buradan geçmeye korkuyor. Burada gelişi güzel eğlence düzenleyip gürültü çıkaranlar turistler için de nahoş bir görüntü oluşturuyor. Turistler bu kişileri görünce yollarını değiştiriyor. Yetkililerden özellikle zabıta ve emniyetten bu konuda daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Burada gürültü çıkarıp gelişi güzel eğlence düzenleyenlere karşı acilen tedbirler alınarak gerekli cezai işlemler uygulanmalıdır.

MODİFİYE ARAÇLAR TEHLİKE SAÇIYOR

Özellikle gençler tarafından modifiye edilip trafiğe sokulan Doğan, Şahin gibi eski araçlar hem ses kirliliği yaratıyor hem de kazalara davetiye çıkarıyor. Düğün ve asker konvoylarında hiçbir trafik kuralını tanımayan bu araçlar nedeniyle pek çok kaza yaşanmakta. Bu kazalarda can kayıplarının yaşandığı da bir gerçek. Yüksek ses ve gürültü çıkarması için bu araçların egzozuna takılan donanımlar, çevreyi rahatsız ettiği gibi diğer sürücülerin konsantrasyonunu da bozuyor. Çeşit çeşit yazı ve renklerle süslenen bu araçlar sürücülerin de dikkatini dağıtıyor.

Trafikte kulakları tırmalayan gürültüyle hızlı bir şekilde önümüzden geçen bu araçlara karşı emniyetin önleyici tedbir alması şart. Trabzon’un hemen hemen bütün ilçelerinde trafikte seyir halindeyken bu araçlarla karşılaşıyoruz. Bu tür araçlara karşı emniyet ve zabıta ekiplerinin etkili mücadele yürüttüğünü söylemek çok güç. Hem trafiği tehlikeye atan hem de insanları rahatsız eden bu araçlara karşı cezai işlem yapılması kaçınılmazdır. Zira yaptıkları hem kabahatler kanununa, hem de trafik kurallarına göre suç teşkil ediyor. Diğer yandan düğün konvoylarında bulunan araçlar kornalarına sonuna kadar basıp gürültü kirliliğine neden oluyor.

Konvoyda bulunan bütün araçlar aynı anda ve sürekli bir şekilde kornalarına bastıklarında ortaya korkunç bir gürültü çıkıyor. Klasik hale gelen bu uygulamanın artık terk edilmesinin zamanı gelmedi mi? Düğün konvoylarında bulunan bazı araç sürücülerinin düğünde eğlendikleri yetmezmiş gibi trafiği de bir oyun parkuru zannederek zikzak çizmeleri tepki çeken bir diğer konu. Bu konvoyların seyir halindeyken trafikte durup hoptek, kolbastı ve horon oynamaları da cabası. Hem trafiği aksatıyorlar hem de kazalara davetiye çıkarıyorlar. Bu yüzden pek çok ölümlü kazanın yaşandığını haber bültenlerinden takip ediyoruz. Lütfen biraz daha dikkat!


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap