SON DAKİKA



Haber > Giresun > CHP Giresun'da fındık mitingi düzenleyecek

CHP Giresun'da fındık mitingi düzenleyecek

30 Temmuz 2024 Salı - 09:43




CHP, 2 Ağustos'ta Giresun'da fındık üreticileri için büyük bir miting düzenlenecek. CHP Lideri Özel'inde katılacağı mitingde, fındık üreticilerinin yaşadığı sorunlar gündeme getirilecek ve iktidara çağrıda bulunulacak.





CHP, 2 Ağustos’ta Giresun’da fındık mitingi yapılacağını açıkladı. TBMM Divan Katip Üyesi CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de mitinge katılarak fındık üreticisiyle buluşacağını ifade etti.

İktidarın yok saydığı emekçinin sesi olmaya devam edeceklerini belirten milletvekili Gezmiş, “Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel, fındık üreticisinin yanında olmak için 2 Ağustos Cuma günü fındığın başkenti Giresun’da fındık mitingi yapacaktır. Giresun milletvekili olarak tüm fındık üreticilerimizi mitingimize bekliyoruz” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda söz alan Gezmiş, fındık hasadına günler kalmasına rağmen fındık taban fiyatını açıklamayan iktidara da sert tepki gösterdi.

CHP’li Gezmiş, ‘fındık hasadına günler kala sessizliğini koruyan hükümete açık çağrımdır’ diyerek taleplerini sıraladı:

"Bahçeye girmek için gün sayan fındık üreticisinin sabırsız bekleyişine artık bir son verin ve 160 liranın altında bir rakamı aklınızdan dahi geçirmeyin. 160 TL bizim kırımızı çizgimizdir; altında bir fiyat fındıkta hak gaspıdır. Giresun kalite fındık, levant kalite fındıktan %10 oranında daha fazla fiyat farkı almalıdır."

İHA


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap