SON DAKİKA



Haber > Giresun > HÜKÜMETİMİZ GİRESUN’A BÜYÜK ÖNEM VERİYOR

HÜKÜMETİMİZ GİRESUN’A BÜYÜK ÖNEM VERİYOR

31 Mayıs 2018 Perşembe - 09:25




AK Parti Giresun Milletvekili Adayı Sabri Öztürk AK Parti hükümetinin Giresun’a büyük önem verdiğini ve vermeye devam edeceğini belirtti.





AK Parti Giresun Milletvekili Adayı Sabri Öztürk, Giresun temsilcimiz Erkan Başkıran’a önemli açıklamalarda bulundu. AK Parti iktidarının Giresun’a büyük önem verdiğini belirten Öztürk, projeleri ve yapacağı icraatlar hakkında da konuştu. İşte Öztürk’ün açıklamaları… 

“Bu seçim tarihin en önemli seçimlerindendir. Zira sadece cumhurbaşkanını değil, sistemi de değiştireceğimiz bir seçim olacak. Kamuoyunda bir algı yaratmaya çalışıyorlar. Baktılar ki, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yine seçilecek en azından parlamentoda yeterli çoğunluğu sağlamasınlar ki sistem işlemesin derdindeler. Hamdolsun milletimiz bütün bu tezgahların farkında ve prim vermeyecek. Dikkat ederseniz dövizdeki dalgalanma da hemen sonrasında başladı. Hükümeti istediği gibi yönlendiremeyenler dövizle oynayarak yapay bir güvensizlik algısı yaratmak istediler piyasada. Ancak nafile bu da tutmadı. Şimdi Merkez Bankası da devreye alınarak dövize dur denildi. Yeni sisteme gelince Türkiye zaten fiili olarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle yönetiliyor. Cumhurbaşkanımız da milletimizin isteğine uygun olarak haydi gelin seçimi öne alalım ve Türkiye’yi engellemeye, yavaşlatmaya çalışanlara en büyük tepkiyi verelim.”

DESTEK ARTACAK

“Biliyorsunuz hükümetimiz ve özellikle Sayın Cumhurbaşkanımız Giresun’a çok ayrı bir önem veriyor. Daha birkaç ay önce ağırladık. Her seçimde Giresun hamdolsun bizleri mahcup etmedi ve Türkiye ortalamasının üzerinde bir oyla AK Partimize ve hükümetimize destek verdi. Bu seçimde de bu desteğin artarak devam edeceğine dair en ufak bir kuşkum yok. Giresun her şeyin en iyisine kayıktır. Bu arada 4 birbirinden değerli aday arkadaşımızla seçime gidiyoruz. 4 Ak Parti Milletvekiliyle Giresun’u Ankara’da temsil etmemek için hiçbir nedenimiz yok. Seçimler ülkemize, milletimize ve Giresun’umuza hayırlı olsun. Nitekim bugün Başbakanımızı ağırlayacak olmamız hükümetimizin Giresun’a verdiği önemin bir ispatıdır. Giresun Başbakanını bağrına sımsıkı basacak, en güzel şekilde karşılayacak ve uğurlayacaktır. Ben Başta Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere hükümetimize teşekkür ediyorum.”

BAĞLANTI YOLLARI OLUŞTURULACAK

 “Hükümetimiz, ülkemizin tüm bölgelerinde olduğu gibi Giresun’umuzda da eğitim, sağlık, ulaşım, sosyal politikalar anlamında önemli hizmetlere imza attı ve atmaya da devam ediyor. Yapılan en önemli çalışmaların başında Havalimanı geliyor. Deniz üzerine taş dolguyla inşa edilen Dünya’nın üçüncü Avrupa ve Türkiye’nin birinci havalimanı olan Ordu - Giresun (OGU) Havalimanı da tamamlandı. 2017’de 1 milyon 193 bin yolcu kapasitesiyle beklenenin çok üzerinde yolcu taşıdı. Giresun’un ihtiyaçlarını karşılamak ve turizmi geliştirmek için Doğu Karadeniz Turizm Mastır Planı kapsamında yapılan Yeşilyol Projesi  2600 km uzunluğunda olup, DOKAP tarafından yürütülmektedir. Bir diğer önemli ulaşım çalışması da Güney Çevre Yolu. Güney Çevre Yolu 47 km uzunluğu ile Giresun’un Piraziz İlçesinden başlayıp Keşap yol ağzında son bulmaktadır. Bu projeyle Giresun’un dar ve dağlık alanlarında bağlantı yolları oluşturularak sahildeki trafik yoğunluğunun güney bölgelere çekilerek azaltılması hedeflenmektedir. Bu projenin maliyeti Ordu - Giresun Havalimanı Projesi’nin maliyetinin yaklaşık 4 katıdır. Ayrıca İç Anadolu’ya geçiş özelliği taşıyan Eğribel Geçidi’nin toplam uzunluğu çift tüp olarak 11810 metre olup, 2018 yılında bu geçidin ulaşıma açılması hedeflenmektedir.”

BÜYÜK BARINAK GELİYOR

“Balıkçılarımızla ilgili küçük liman büyük balıkçı teknelerine cevap vermekte zorlandığı için Uzuncakum Mevkiinde yeni, büyük bir balıkçı barınağı kurulması için kolları sıvadık. Yine kentimizin ihtiyaçlarından Kültür Merkezi’ni hayata geçirmek için çalışmalarımızı hızlandırdık ve bu projemizin temellerini de 2018’de atmış olacağız. Giresun’a hayalimiz ayrıca bir kent müzesi kazandırmak. Kuzalan Tabiat Parkı’nı ilimize kazandırdık. Ziyaretçileri ile rekor kıran Mavi Göl’ümüzü bu Tabiat Parkı içine aldık. İlimizin turizmde büyük bir potansiyeli olduğunu düşünerek, iş adamlarımızı yatırım için teşvik ediyoruz. Turizm Bakanlığında bölge için geliştirilen projelerin hızlandırılmasına gayret ediyoruz. Giresun Kale’mizin restorasyon çalışmaları da Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz eliyle devam ediyor.”

SOSYAL HAYATIMIZ YENİDEN ŞEKİLLENDİ

“Eğitim alanında Giresun Üniversitemiz 34 bin öğrencisiyle şehirde ekonomik ve sosyal hayatı adeta yeniden şekillendirdi. Bir iki istisna hariç İkili eğitimden tekli eğitime geçilen nadir illerimizden birisi oldu Giresun. Ak Parti iktidarından önceki dönemde bin civarında öğrenci kardeşimiz yurtlarda barınıyordu. Bu sayı Ak Parti’den sonra 6 bin 500’lere ulaştı ve yeni dönemde de inşaatı devam eden bin kişilik öğrenci yurdunun hizmete girmesiyle bu sayı toplam 7500’e ulaşmış olacaktır.”

TEMEL ATILDI

“Giresun’a 3500 kişi kapasiteli kapalı spor salonumuzun temeli atıldı, yapımına başlandı. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla çalışmalar hızlandırıldı. Hemen hemen her ilçemize sentetik halı saha yaptırdık.  22 bin kişilik Çotanak Stadyumu için de geri sayım başladı. İnşaat çalışmaları hızla devam ediyor, önümüzdeki futbol sezonuna yetiştirilmesi hedefleniyor. Yine Çotanak Stadyumu yanına bin kişilik kapalı olimpik yüzme havuzu inşaatı da devam ediyor. Mevcut Kapalı Olimpik Yüzme Havuzunun tadilatı yapılıyor. Böylelikle havuzun daha kaliteli şekilde hizmet vermesi hedefleniyor. Son gelişmeyle ve Sayın Cumhurbaşkanımızın isteği ve hedefleri doğrultusunda mevcut stat yeri de Millet Bahçesine çevrilecek.”

TÜRKİYE’DE İLK

“Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan deniz manzaralı Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin alt yapı çalışmaları tamamlandı. İşsizliğin önlenmesi amacıyla yeni fabrikaların temelleri atıldı ve gençlerimiz yeni iş olanaklarına kavuşmaya başladı. Bölge cezaevini Espiye İlçemize kazandırdık. Mevcut cezaevinin yerine de adliye sarayı yapmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Sağlık alanında da yine önemli yatırımlar gerçekleştirildi. Bu alanda 13’ü hastane olmak üzere 42 adet tesisi tamamlayıp hemşerilerimizin hizmetine sunduk. 2002 yılından önce Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesinin inşaatı devam ederken, iktidara geldiğimizde bu hastanenin inşaatı hızla tamamlanarak hizmete sunuldu. Mevcut hastanenin artan nüfusa yeterince cevap vermemesi nedeniyle 2017’de temeli atılan 350 yataklı eğitim ve araştırma hastanesi inşaatı devam etmektedir. Böylelikle Giresun’umuz önemli bir sağlık kompleksine kavuşmuş olacaktır. Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanemiz de bölgenin en iyi hastanelerinden birisi olarak ön plana çıktı. Yine yeni dönemde Giresun Ağız ve Diş Sağlığı hastanesini hizmete kazandırarak Giresun’un bağımsız bir diş hastanesine kavuşmasına tanıklık ettik.”

HİZMETLER ARTIK ÇOK HIZLI

“Bizim hükümetimiz olarak yaptıklarımız elbette yeterli değil. Bütün bakanlarımız ve milletvekillerimizle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Ancak altını çizmek isterim ki, Giresun Belediyesi partimiz tarafından yönetiliyor olsaydı, inanıyorum ki yerel yönetimlerin yapması gereken birçok işler ve hizmetler çok daha hızlı ve faydalı şekilde yapılırdı.”

SABAHLARA KADAR MESAİ

“TBMM’de yoğun şekilde yasama faaliyetlerine katılıyoruz. Hafta için mecliste çalışıyoruz. Bazen sabahlara kadar süren mesailere tanıklık ediyoruz. Elbette söz konusu millete hizmet olduktan sonra sabahlara kadar uykusuz kalmak da insana dokunmuyor. Önemli olan yeni yasalarla insanlara hizmetin önündeki engelleri kaldırmak ve onlara hizmeti hızlandırmak. Onun yanında yukarı da altını çizdiğim iki komisyonun çalışmalarına katılıyoruz. Ayrıca hemen hemen her hafta sonu Giresun’a giderek hem teşkilatımızla hem de hemşerilerimiz ve seçmenlerimizle bir araya geliyor; onların dertlerini dinlemeye, sorunlarına çözüm üretmeye çalışıyoruz.  Tabi sadece sıkıntılarında değil, özel günlerinde de yanlarında olmaya çalışıyoruz.”

EN ÖNEMİ MARKA

“Tabi ki, Giresunspor ilimizin en önemli markalarından birisi. Onu daha iyi olması şehrin daha iyi olması anlamına gelir. Alt yapı çalışmalarına destek verilmesi, oradan iyi futbolcuların çıkmasının sağlanması çok önemli. Takıma maliyeti daha düşük yetenekli isimlerin yetiştirilmesi ve kazandırılmasıyla inanıyorum ki, Giresunspor Takımı hak ettiği yere gelecektir. Tabi burada 12. kişi olan taraftara da önemli görevler düşüyor. Takımına maddi ve manevi anlamda daha fazla destek vermeleri takımı çok daha iyi yerlere taşıyacaktır.”

Sabri Öztürk Kimdir?


24 Ocak 1973'te Giresun ili Dereli ilçesi Pınarlar köyünde doğdum. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdim. Giresun Barosu Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulundum. İlim Yayma Cemiyeti Giresun Şubesi, Giresunspor, Giresun Fotoğrafçılar Derneği, Giresun Ressamlar Derneği ve Yeni Dünya Vakfı Giresun Şubesinde çeşitli görevlerde bulundum. AK PARTİ Giresun İl Sekreterliği, Giresun İl Teşkilat Başkanlığı, Giresun Belediye Meclis Üyeliği ve Grup Başkan Vekilliği, AK PARTİ Giresun İl Başkanlığı görevlerinde bulundum. Halen Ak Parti Giresun Milletvekili olarak görev yapıyorum. Evliyim, 3 çocuğum var. Siyaset yanında sanat ve edebiyatla uğraşıyorum.   

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap