SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Giresun’da liman mı var?

Giresun’da liman mı var?

02 Şubat 2016 Salı - 10:53








Karadeniz’in en büyük Konteyner Limanı Ünye ye yapılacak. Yapılsın tabi. Gözü olanın gözü çıksın. Fakat Giresun’da da bir liman vardı bildiğim kadarıyla. Geçmişte İran başta olmak üzere, Ortadoğu ülkelerine ihracat-ithalat ve Dünya’ya fındık ihracatının yapıldığı önemli bir limandı üstelik. Sonra bir şekilde göz ardı edilerek devre dışı bırakıldı. Ardından özelleştirilerek adeta unutuldu.

Zira özelleştirmeden sonra tüm ihtisas ruhsatları kaldırıldığı için büyük bir balıkçı barınağına dönüştü adeta. Halı saha-otopark-fuar alanı olarak kullanılarak değerlendirilmeye çalışılıyor. Üstelik Gümrük kapısı olmasına rağmen. Son yıllarda sadece kömür boşaltılan ve taş yüklenen Giresun Limanı, 1980 öncesi zor koşullar altında Giresun’a yapılmış en büyük yatırımlardan biriydi. 1999 yılında büyük deniz fırtınasıyla harap olan liman, devam eden yıllarda onarılarak ve büyük mendireği büyütülerek daha da iyi duruma getirildi.

En son Sayın Nurettin Canikli’nin Gümrük ve Ticaret Bakanı olmasıyla yeniden hatırlandı ve Giresun için yeniden umut oldu. Bu umut da uzun sürmedi. Sayın Canikli’nin kısa süren bakanlığı, beklenen gelişmeleri sağlamaya yetmedi. Tek kazanım, liman sahası içinde yapımı devam eden Gümrük ve Ticaret Müdürlüğü binası oldu. Sonuçta Giresun Limanı Karadeniz’de büyük, yeterli ve önemli bir limandır. Üstelik yukarıda da saydığım nedenlerle neredeyse atıl duruma gelmiş durumda. ‘Böyle bir liman dururken, Ordu’da Ünye’de mevcut limanlar da varken, böyle büyük bir yatırıma gerek var mıydı?’ diye sorası geliyor insanın. Ünye’ye konteyner limanı yapılsın tabii...

11 Şubat’ta, Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu’nun (TÜGİK) davetlisi olarak, olağan mali kongrelerine katılmak için Ankara’ya davetliyiz. Bu davetin önemi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da teşrif edecek olmalarında. Sayın Cumhurbaşkanımız toplumun her kesimiyle buluşup, kucaklaşmaya azami önem gösterdiğini, TÜGİK’in Mali Kongresine de katılarak gösterecek ve Türkiye’nin her yerinden gelecek genç işadamlarıyla buluşacak. Bu toplantıda olmaktan ve Sayın Cumhurbaşkanımızla buluşacak olmaktan heyecan ve mutluluk duyuyoruz. Yeni Türkiye yolunda atılacak adımlarda gençliğin önemli olduğuna her zaman vurgu yapan Sayın Cumhurbaşkanımız, yeni Anayasa çalışmaları ve Başkanlık sistemi ile ilgili düşüncelerini paylaşıp bu yolda genç işadamlarının da desteğini her zaman olduğu gibi yanında görecektir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap