SON DAKİKA



Haber > Gümüşhane > KIŞIN DEFİNECİLER YAZIN İNEKLER!

KIŞIN DEFİNECİLER YAZIN İNEKLER!

27 Mart 2018 Salı - 09:15




Doğu Karadeniz’in bacasız fabrikası turizme verilen değer maalesef yürek sızlattı. Gümüşhane merkeze bağlı Yağlıdere köyündeki tarihi İmera Kilisesi y





HER YIL TOPLANDILAR

 ■ Doğu Karadeniz Bölgesi’nde turizmle alakalı her yıl onlarca kez toplantı yapılır. Her toplantıda turizmin kalkınması için yetkililer ellerini taşın altına koyacağını, bunda vatandaşın da desteğinin gerektiğini belirtirler. Hatta bölgeye davet edilen bazı devlet başkanlarına tarihi turizm alanları gezdirilir ve eşsiz doğanın tanıtımı yapılır.

 YIKILMA AŞAMASINDA

 ■ Her yıl ‘turizmde zirve yapacağız’ denilirken bazı yerlerde ise durum hiç de iç açıcı değil. Gümüşhane merkeze bağlı Yağlıdere köyü Olucak Mahallesi’nde 1350 yılında inşa edilen tarihi İmera Kilisesi yaz aylarında ineklerin, kış aylarında ise definecilerin mekânı oldu. En son 19. yüzyılda onarım gören tarihi kilise neredeyse yıkılma aşamasına geldi.

VATANDAŞ TEPKİLİ


Tarihi kiliseyi ziyaret eden vatandaşlar ise, “Bunca yıl bölgemiz turizmle ön plana çıkmıştır. Dünyanın her yerinden turist bölgemizdeki tarihi alanları ziyaret etmek için buralara geliyor. Ancak bu manzaralar hiç de hoş olmamıştır. Bu sadece İmera ile sınırlı değildir. Bölgede birçok kilise ya ahır ya da definecilerin mekanı olarak kullanılmaktadır” ifadelerini kullandılar.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap