SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Gümüşhane'de gözler bu isimlerde

Gümüşhane'de gözler bu isimlerde

07 Ocak 2015 Çarşamba - 11:50








2015 genel seçimleri öncesinde haziran ayında yapılacak olan milletvekili seçimlerinde aday olmak isteyenler çalışmalarına başladı. 2 milletvekili olan Gümüşhane'de bu dönem kıyasıya bir yarış yaşanacak. Belediye eski Başkanı Mustafa Canlı'nın MHP birinci sıra adayı olacağı AK Parti camiasında konuşulmaya başlandı bile. MHP de bu dönem Gümüşhane Canlı ile sıçrama yapmak istiyor. Peki AK Parti’de kimler yer alacak? AK Parti’de mevcut Milletvekilleri Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün bir dönem daha devam etmek istiyor. Bu iki ismin yanı sıra birçok kişinin ismi de adaylık için geçiyor. Peki Gümüşhane'de ne olur..!

Kemalettin Aydın: Gümüşhane' de iki dönem milletvekili olarak hizmet ediyor. AK Parti Milletvekilleri arasında vatandaşla en fazla diyalog kuran ve ilinde en fazla zaman geçiren milletvekili. AK Parti icraat kitapçığını da aynı zamanda Aydın ve ekibi hazırlıyor. Aydın bir dönem için daha Gümüşhane halkından destek isteyecek.

FEREMUZ ÜSTÜN: 2011 genel seçimlerinde milletvekili oldu. Feramüz Üstün’ün Kelkit vadisinden olması kendisini bu dönem şanslı kılıyor. Üstün'ün en büyük handikabı ismini Gümüşhane'de bazı kesimlerin yalan yanlış şekilde kullanması. Bu noktada Üstün dikkatli olmalı. Üstün’de bir dönem daha Ankara’da yer almak istiyor.

CİHAN BEKTAŞ: Bu isim için Gümüşhane sokaklarında “Kesin listede olur” diyenlerin sayısı oldukça fazla. Hatta öyle ki bu dönem Gümüşhane'nin Kelkit havzasından bu ismin listede yer bulacağı belirtiliyor. Bakalım söylendiği gibi listede yer bulabilecek mi? Bunu zaman gösterecek..

MUAMMER DURAN: İki dönem Kelkit Belediye Başkanlığı yaptı. Bu dönem de aday olmak için müracaatını yapmıştı fakat partisi başka bir ismi aday yaptı. Duran, aday yapılmamasına rağmen partisi için kapı kapı oy istedi. Duran’ın bu azmi isminin milletvekilliği için geçmesini sağlıyor.


TEMEL YILMAZ: Gümüşhane milletvekili olarak parlamentoda hizmet etmiş bir isim.2011 genel seçimlerin de de aday adayı oldu. Aday yapılmadı. “Partisine küstü” denildi fakat patisinin hiçbir etkinliğinden geri kalmadı. Kardeşi 2014 yerel seçimlerinde Kelkit Belediye Başkanı adayı oldu ve başkan seçildi. Yılmaz'ın en büyük sıkıntısı bu olsa gerek.

YAHYA DOĞAN: Gümüşhane'de eski milletvekili Yahya Doğan'ın da aday olmak için çalışma yaptığı biliniyor. Eski il başkanı Yusuf Özgün’ün de aday adayı olacağı konuşuluyor. Gümüşhane'de AK Parti'nin yanı sıra MHP’nin adayları da önemli. Yukarıda yazdığım gibi ve söylendiği gibi olursa Mustafa Canlı’nın ismi Gümüşhane’de yeniden gündeme oturacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap