SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > İşçi değil köle alıyorlar!

İşçi değil köle alıyorlar!

17 Temmuz 2014 Perşembe - 11:42




Trabzon’da hizmet veren İl Ambulans Başhekimliği, personel yetersizliği nedeniyle İl Sağlık Müdürlüğüne ambulans şoförü talebinde bulundu.





Trabzon’da hizmet veren İl Ambulans Başhekimliği, personel yetersizliği nedeniyle İl Sağlık Müdürlüğüne ambulans şoförü talebinde bulundu. Yapılan değerlendirmeler sonucunda, Sağlık İl Müdürlüğü de Sağlık Bakanlığının yayınladığı "Ambulans servisleri, özel sağlık kuruluşları ile ambulans hizmet alımı için sözleşme yapabilir" maddesine göre ihaleye gitti. İhalenin ardından 16 ambulans şoförü için Diyarbakırlı özel bir firmayla anlaşma sağlandı. Sürücülerin adaptasyon eğitiminin ardından merkezdeki yoğun istasyonlarda görevlerine başlayacakları öğrenildi. Kesintisiz 7 gün 24 saat hizmet verecek olan firmayla yapılan sözleşmede, "Yüklenici firma faaliyette olan her acil yardım ambulansı için yeterli sayıda ve nitelikte, kesintisiz hizmet süresi maksimum 24 saat olacak şekilde elemanları çalıştırır" hükmü yer aldı. Nöbet aralarının, kesintisiz çalışma süresinin 2 katından az olamayacağı belirtilen sözleşmeye göre, çalışanların aylık çalışma süresi 192 saati geçemeyecek. Görev gereği gidilmesi gereken komşu il ve ilçeler dışında ambulanslar sadece Trabzon sınırları içinde hizmet verecek.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap