SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Karadeniz'in taşı toprağı altın!

Karadeniz'in taşı toprağı altın!

24 Ağustos 2017 Perşembe - 08:27




Bakır rezervlerinin tükenmeye başlamasıyla yeni maden sahaları arayışına giren MTA Trabzon Bölge Müdürlüğü tarafından Karadeniz Bölgesi’nde altın ve b





Mustafa SUNGUR

Karadeniz Bölgesi’nde Maden ve Tetkik Arama (MTA) Trabzon Bölge Müdürlüğü altın ve bakır arama sondajları yapıyor. Türkiye’nin metalik maden açısından en önemli rezervleri Doğu Karadeniz Bölgesi’nde bulunuyor. MTA’nın metalik madenlere yönelik arama çalışmaları değerli metaller üzerinde yoğunlaştırıldı. Türkiye’nin önemli bakır madenleri olan Artvin’in Murgul ilçesi ve Rize’nin Çayeli ilçesinde olan bakır rezervlerinin tükenmeye başlamasıyla birlikte yeni maden sahaları arayışı için MTA tarafından yeni sondaj çalışmaları başlatıldı. Teknolojik araçların gelişmesiyle birlikte bazı kayalarda bulunan altın madenlerinin daha kolay ve düşük maliyetli çıkarılabiliyor olması ile birlikte MTA altın arama sondaj çalışmaları da hızlandırıldı.

KIYMETLİ METALLER TESPİT EDİLDİ

Gümüşhane, Artvin ve Ordu’da bakır ve altın sondajları devam ediyor. Trabzon-Araklı-Taştepe’deki 2 ayrı ruhsat sahasında sondajlı aramalar sürüyor. Gümüşhane-Bayburt yöresinde yürütülen kıymetli metal ve baz metal aramaları sonucunda, günümüze kadar Mastra, Olucak, Kaletaş, Kırkpavli ve Sobran altın sahaları bulundu. Bölgede baz metal (Cu-Pb-Zn-Py) ve kıymetli metal (Au-Ag) aramalarına yönelik olarak, detay jeolojik etüt ile yarma çalışmaları yapılarak ve bu çalışmalar sonucunda Eosen volkanik kayaçları (özellikle andezitik lav) içinde kıymetli metal (Au-Ag) ve baz metal (Cu-Pb-Zn-Py) cevherleşmeleri içeren silisifiye zonlar tespit edildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap