SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Kızılcık eğitimcileri kabul etti

Kızılcık eğitimcileri kabul etti

05 Nisan 2013 Cuma - 17:41




Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Öğretmen Akademisi Vakfı Genel Müdürü Kayhan Karlı ve Proje direktörü Mert Kestek'i, Doğu Karadeniz Bölgesi İlleri





Burada bir konuşma yapan Vali Kızılcık, öğretmenler Akademisi Vakfı' nın öğretmenlerine yönelik sürdürülebilir iyileştirmeler yapmayı amaçladığını belirterek, " YGS sınav sonuçlarına baktığımız zaman Öğretmenler Akademisi Vakfının projesine çok ihtiyacımız olduğu ortadadır. Çünkü uygulamaya konulan yeni müfredatı ve zihniyet değişimini öncelikle öğretmenlerimiz anlamalı sonrada öğrencilerimize öğretebilmelidir. Dolayısıyla bu anlamda Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan bu proje bölgemizin eğitimine ciddi katkı sağlamış olacaktır. Bu proje sayesinde eğitimcilerin eğitimini gerçekleştirmiş olacağız. Ülkemizin en ücra köşesine kadar öğretmenlerimizin kapsamlı eğitimini sağlamış olacağız" dedi. DOKARAV projesinin Doğu Karadeniz Bölgesi illerinde eğitim alanında sürdürülebilir şekilde kalkınmasını sağlayacağını belirten Öğretmen Akademisi Vakfı Genel Müdürü Kayhan Karlı 'da proje hakkında bilgi vererek " Sayın Valim liderliğinizde bu projeyle Türkiye'de eğitim alanında örnek bir proje ortaya çıkacaktır. Bu kapsamda bölgedeki bin okul müdürünün 130 saat gibi çok geniş kapsamlı çağın ihtiyaçlarına uygun okul liderliği eğitimini gerçekleştirmiş olacağız. 50 tane sırf bu bölgede ki sürekli okulların mesleki gelişimini sağlayacak eğitimci yetiştirmiş olacağız. Böylelikle okulları bu arkadaşlar sayesinde takip etmiş olacağız. Bu iller kapsamında ölçme değerlendirme birimi oluşturmak üzere projelendirdik. Sürekli öğrenciden, eğitimciden veri toplayarak senede bir defa sınav sonucuna bakmayalım. Yılın değişik dönemlerinde topladığımız veriden hem bölgenin ihtiyacını hem de var olan durumu nasıl iyileştireceğimizi görelim. Dolayısıyla gerçekten bu projeyle Türkiye örnek bir model olacak. Batman günlerinden bugüne kadar bu konuya yaklaşımınızdan ve liderliğinizden dolayı çok teşekkür ederiz. Çünkü Türkiye'nin böyle farklı ve yerel modellere çok ihtiyacı var" dedi. Toplantıda Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, Rize İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım ve Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç’ta eşlik etti.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap