SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Maganda terörü!

Maganda terörü!

03 Ekim 2015 Cumartesi - 11:09




Trabzon’da iki grup arasında yaşanan bıçaklı kavgada yaralananların yakınları KTÜ Farabi Hastanesi ve Numune Hastanesi acilinde terör estirdi. Olay kı





Trabzon’da iki grup arasında yaşanan bıçaklı yaralama olayında yaralananların yakınları KTÜ Farabi Hastanesi ve Numune Hastanesi acilinde terör estirdi. Alkollü olan şahıslar ise serbest bırakıldı... Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi’nde alkollü 4 kişi Doktor Mustafa İmamoğlu ve Mustafa Çelik’i darp etti, hızını alamayıp daha sonra Numune Hastanesi aciline giden şahıslar orada da Doktor Bestami Köse’ye küfürler savurdu, Hemşire Gül Kılıç’ın üzerine yürüdü. Edinilen bilgiye göre, 4 kişi KTÜ Farabi Hastanesi’nde acil serviste Doktor Mustafa İmamoğlu ve Mustafa Çelik’i feci şekilde dövdü. Yaklaşık 30 dakika acilde yaşanan arbede sırasında hastalar korkulu dakikalar yaşadı. Arbedede özel güvenlikçiler kavgayı önleyemeyince polis olay yerine geldi ancak saldırganlar gözaltına alınmayınca 4 şahıs Numune Hastanesi aciline gitti. Orada da şahıslar Doktor Bestami Köse’ye küfürler yağdırdı, Hemşire Gül Kılıç’a saldırdı. Gözaltına alınan zanlılar çıkardıkları mahkemece serbest bırakıldı.

SAĞLIKÇILAR AYAKTA

Olay sağlık görevlileri tarafından kınandı. Trabzon Tabip Odası Başkanı Ahmet Rıza Güner, “Böyle devam ettiği müddetçe bir süre sonra acilde çalıştırmaya sağlık personeli bulunmayacaktır. Acilde cansiperane çalışan, uykusuz kalan, yemek yemeye fırsat bulamayan bu arkadaşlarımız bunları hak etmiyor. Bu arkadaşlarımıza saldıranlar hasta olduklarında nereye gidiyorlar? Sağlık personeline saldıran kişiler cezaları onandıktan sonra güvenlik görevlisi olmadan sağlık kuruluşlarına girmemeli, SGK bunların tedavi ücretlerini karşılamamalı, cezaları direkt hapis cezasına çevrilmeli gibi birçok önlem alınabilir. Uğradığımız şiddet bizlerin görev yapmasını engellemekte ve bizlerin motivasyonunu bozmaktadır. Onlar pırıl pırıl genç asistanlarımız ve Türkiye’de sağlığın geleceğidir” dedi. SEYİRCİ KALDILAR Hastanede darp edilen Doktor Melih İmamoğlu’nun babası Ali İmamoğlu da yetkililere seslenerek, “Olaya güvenlik görevlilerinin ve aranan polis ekiplerinin seyirci kalmaları düşündürücüdür. İlgili kişiler ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmıştır. Burada çalışan doktorlar ve personel bizim evlatlarımız. Sizden tek beklentimiz burada görevini yerine getirmekte olan evlatlarımızın can güvenliğini sağlamanız” diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap