SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Maraş Caddesi için referandum

Maraş Caddesi için referandum

02 Şubat 2016 Salı - 10:55




Trabzon’un en işlek caddelerinden Kahramanmaraş Caddesi’nin trafiğe kapatılması konusu Ortahisar Kent Konseyi tarafından, Ortahisar Belediye Meclisi g





Trabzon’un en işlek caddelerinden Kahramanmaraş Caddesi Ortahisar Belediye Meclisi’ne taşındı. Ortahisar Kent Konseyi tarafından meclis gündemine taşınan konuda Kent Konseyi’nin aldığı karar, “Ortahisar Kent Konseyi olarak Maraş Caddesi’ndeki yoğunluğun giderilmesini de mahalli müşterek nitelikteki ihtiyaçlardan biri olarak görmekteyiz. Caddenin trafiğe kapatılması yönünde kararımız UKOME’ye ulaştırılmak üzere 21.12. 2014 tarihli dilekçemizle tarafınıza iletilmiştir. Bu kararımızı destekler nitelikte geniş çaplı bir kamuoyu araştırılması ile caddenin araç trafiğe kapatılıp kapatılmaması hususunda halkımıza sunularak ‘Referandum’ yapılmasına karar verildi” ifade edildi. Tartışmalara neden olan ‘Kahramanmaraş Caddesi’nin trafiğe kapatılıp kapatılmaması’ kararını önce Büyükşehir Belediye Meclisi’ne göndereceklerini ifade eden Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Konseyden geldiği için meclisin gündemine almak zorunda kaldık” dedi.

KARGAŞA ARTTI

Konu ile ilgili söz alan Ortahisar Kent Konseyi Başkanı Ahmet Aslanoğlu, “Belediyeciliğin görevi eğer huzuru, adaleti sağlamak ise Ortahisar Belediyesi bakmıyor, yine Büyükşehir Belediyesi’ne gidecekse ona yazılmasını istiyorum. Bunun ardından biz artık bunu kamuoyuna daha sesli duyuracağımız noktasında Kent Konseyi olarak karar aldık. Çünkü biz Kahramanmaraş Caddesi’ni kullanamıyoruz. Önerilerimizin hiçbiri dikkate alınmadı ve Kahramanmaraş Caddesi’nde kargaşa daha da arttı” dedi.

HERŞEY EDS’YE BAĞLI

Konunun daha önceden Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme alındığını belirten Başkan Genç, “Konuyu Büyükşehir Belediyesi’ne yazdıktan sonra Ali Sağır bey, iki toplantıda konuyu gündeme taşıdı. Ali beyin sorusuna hitaben Büyükşehir Belediye Başkanımız öncelikle bu alanda Maraş Caddemizde EDS Sistemi’ni yürürlüğe koyacağını, bundan netice alınamaması halinde farklı alternatifleri değerlendireceğini söyledi” dedi.

Yusuf ARSLAN


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap