SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Mehmet küçük

Mehmet küçük

27 Aralık 2016 Salı - 09:00








Kovanlık Belediye Başkanı Mehmet Küçük. Mehmet, Küçük. Kovanlık bir küçük belde. Ama onun yüreği ve hayalleri çok büyük ... Türkiye onu 2008’de, nüfusu 2 binin altındaki beldelerin kapatılmasına dair karara karşı açtığı davayla tanıdı. Bu dava sayesinde 800 belde kapanmaktan kurtulmuştu sanırım. Aslında bir kahramandı. Ancak, mensubu bulunduğu partisinin kararına karşı açtığı dava bu kahramanlığının keyfini biraz sessiz sürmesine neden oldu. Yaptığı büyük bir işti. Muhalif bir adım olmasına rağmen attığı bu adım partisinin en tepesinden bile fark edildi ve aslında takdir bile edild ... Doğru bildiğinden şaşmaz kişiliği ve hırsıyla yoluna devam etti. Partisinin ve liderinin en büyük savunucusu, yılmaz neferiydi.

Gerek belediye başkanlığı görevi öncesi gerekse başkanlığı süresince Kovanlık’a hiç sığmadı. Bulancak’ta, Giresun’da, Ankara’da en önde siyaset yaptı ve görev aldı. Partisinin menfaatleri ve amaçları doğrultusunda hep en önde koştu/hâlâ da koşuyo... O, Kovanlık için bir şanstı. Başkanlığı süresince beldesini en iyi koşullarda geliştirmek için yoğun mesai ve çaba harcadı. Beldeler genellikle köy görünümündedir. Hatta hâlâ çoğu köydür. O Kovanlık’ı şehir yaptı. Okullar, HES yatırımlarının bölgeye gelmesi gibi konularda ileri görüşlü davranarak beldesini kalkındırdı.

Alt yapı ve caddeleriyle, yeni belediye hizmet binası, park ve çevre düzenlemeleriyle bugün modern bir görünüme sahip olan Kovanlık çölde bir vaha gibi parladı. Dedik ya; Kovanlık’a hiç sığmadı Başkan Küçük. Bölgenin geleceği olan yayla ve dağ turizmini çok önceden gördü. Göreve geldiği ilk günlerden itibaren Paşakonağı Yaylası birinci önceliklerinden oldu. Girişimleri ile turizm merkezi ilan edilen Paşakonağı Yaylası, tüm turizm yatırımlarından birinci derecede faydalandı. Yolu asfalta kavuşan Paşakonağı, 15 km mesafedeki Çambaşı Yaylası'yla Yeşilyol kapsamında entegre olmuş ve bağlantı yollarını da çok önceden tamamladı. Yakın gelecekte gelişecek yayla turizminin en önemli duraklarından oldu bile. Bu da yetmedi Karagöl’e el attı.

Giresun’un en yüksek zirvesi Karagöl Dağı'nın zirvesinde mega bir proje için her tarafı ayağa kaldırdı. Yine yakın gelecekte Karagöl’ün zirvesinde kış sporları merkezi ve büyük bir suni gölet projesi hazır. Burası için asıl büyük proje ise OrduGiresun Havaalanı'ndan Karagöl zirvesindeki kış sporları merkezine 40 kilometrelik bir teleferik hattı. Bu da Başkan Küçük’ün çılgın projesi diye bakılabilir. Ama gerçekleşirse ki; çok muhtemel, Kovanlık Karadeniz’in hatta Türkiye’nin en önemli yayla, dağ ve kış sporları merkezi olacak. Başkan Küçük için söylenecekler çok daha fazla ama bu kadarı bile onu anlatmaya fazlasıyla yeter sanırım. Adı Küçük, kendi büyük adam. Başarıların daim olsun ...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap