SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Müdürler geri dönecek mi?

Müdürler geri dönecek mi?

21 Haziran 2015 Pazar - 10:43








Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun Türkiye genelinde dört yılını dolduran okul müdürlerine yönelik değerlendirmenin iptaline karar vermesi, koltuğu kaybeden müdürlere geri dönüş yolunu açtı. Okul müdürlerine yönelik değerlendirmenin objektif yapılmadığı ve 6 aydan az bir süre görev yapan İl Milli Eğitim ve şube müdürlerinin verdiği puanların kıstas alınmayacağını belirleyen Danıştay, müdürlerin okullarına geri dönmelerine karar verdi. Ancak görevden alınan müdürlerin yerine atamaların yapılmış olması ve yeni müdürlerin tercihleriyle müdür yardımcılarının da değiştirilmesi karar da etkili oldu. Trabzon’da yaklaşık 250 müdürün bu şekilde görevlerine geri dönmesi söz konusu. Önümüzdeki eğitim dönemi başlayıncaya kadar sıkıntının çözülmesi hedeflenirken, Milli Eğitim Bakanlığı’nın her ilde atamaların yeniden görüşülmesi ve izlenecek yolun belirlenmesi için komisyon kurmaya hazırlandığı öğrenildi.

YILMAZ NE YAPACAK? 

Fatih Devlet Hastanesi eski Başhekimi Op. Dr. Ahmet Atilla Yılmaz, Beylikdüzü Kolan Hospital Hastanesi’nde başhekim olarak görevinin başında. Genel Cerrahi Uzmanı Yılmaz, 7 Haziran genel seçimleri öncesi AK Parti Gümüşhane milletvekili aday adayı olmuştu. Yılmaz’a aday adaylığı sürecinde hem Trabzon cephesinden hem de Gümüşhane cephesinden tam destek gelmesine rağmen sıralamadaki yerini alamamıştı. Trabzon’da görev yaptığı dönem içinde her kesim tarafından sevilen sayılan bir isim olan Atilla Yılmaz adaylık süreci ile kısa bir değerlendirme yaptı. Yılmaz, AK Parti Gümüşhane milletvekili adayı gösterilmediği için kimseye bir kırgınlığı ve küskünlüğünün olmadığını belirterek, "Her şey nasip işi. Ben insanlığa ve ülkeme hizmet noktasında sağlık alanındaki görevimle devam edeceğim" dedi. Yeniden adaylık noktasında temkinli konuşan Yılmaz "Seçimden yeni çıktık. Ülke olarak şimdi daha fazla istikrar, huzur ve dayanışmaya ihtiyacımız var. Umarım en kısa zamanda işler yoluna girer" dedi.

RAMAZAN SONRASI SÖYLENTİLERİ

7 Haziran genel seçimlerinin ortaya çıkardığı tablo sonrası koalisyon tartışmaları sürerken, partiler de kendi içlerinde seçim sonuçlarını ve gelecekle ilgili yol haritalarını belirleme noktasında çalışmalarını sürdürüyor. Her parti genel seçimlerden ders çıkarma noktasında oldukça hassas. Partiler önlerini görme ve güçlerini kollama ve arttırma noktasında, ciddi radikal önlemler alma noktasında da adımlar atacak. Bu adımlardan en önemlisi de, partilerin örgütlerindeki değişiminde yaşanacak. Koalisyon ya da erken seçim. Sonuç ne olursa olsun, partiler bu değişim noktasında Ramazan ayı sonrası düğmeye basacak. Trabzon cephesinde ise partileri bekleyen gelişmeler şu şekilde olacak: *AK Parti’de il yönetiminde önemli değişimler yaşanabilir. *CHP’de İl ve Ortahisar dahil ilçelerin tamamında değişim gündemde. *MHP’de ise İl ve Ortahisar teşkilatlarına yönelik parti içi muhalefet şimdiden başladı bile. Üç parti de rahat değil, üç partide de ciddi değişimler yakın bir zaman içinde sinyallerini vermeye başlayacak.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap