SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > O fabrikanın bacası yıl sonu tütmeyecek

O fabrikanın bacası yıl sonu tütmeyecek

23 Ekim 2015 Cuma - 10:08




Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu TEK-ART Medya Merkezi'ni ziyaret etti. Gümrükçüoğlu, “Kentin merkezinde bulunan Çime





Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu TEK-ART Medya Merkezi’ni ziyaret etti. Ziyarette gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin herkese açık olduğunu belirten Gümrükçüoğlu, “Bizi denetlemek isteyen herkes gelip denetleyebilir. Eğer bir eksiğimiz varsa da bunu mutlaka iletmelidir. Önemli olan eksiğimizin farkına varıp, bu eksiğimizi düzeltmektir. Biz bu kente zarar verecek hiçbir işin içinde bulunmadık” dedi.

İMARA ÖNEM VERİYORUZ

Kentin çevre ve imar planı üzerinde büyük çaba sarf ettiklerini belirten Gümrükçüoğlu, “Daha yaşanılabilir bir Trabzon için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Kentin imar ve çevre planlarını en güzel şekilde düzenlemeye çalışıyoruz. Bunlar için gerekli çalışmalarımızı yaptık. Biz bunları yaparken, öncelikle vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için gayret gösteriyoruz. Biz hizmet verirken hiç kimseyi ayırmıyoruz. Herkese eşit ve yettiğimiz kadar hizmet veriyoruz. Bizler Büyükşehir Belediyesi olurken 300 trilyon borçla bu görevi devraldık. Ama hiç kimseye 1 kuruş borç bırakmadık. Burada belde belediyelerinden kalan borçlar varsa onlar hariçtir tabi. Biz hizmeti yaparken, hiç kimseye ‘bu başka bir belediyedir’ demedik. Biz zaman zaman yetmediğimiz yerde araç kiralayıp, ilçe belediyelerimize hizmet verdik” ifadelerini kullandı.

%65 DOĞALGAZ TAMAM

Trabzon’un yüzde 65’ini doğalgaz ile buluşturduklarını belirten Başkan Gümrükçüoğlu, “Bizim halkımızdan istediğimiz, doğalgaz abonesi olmalarıdır. Çevreye artık kömür ile zarar verilmemesi gerekir. Halkımız bu konuda daha duyarlı olursa, daha temiz bir kentte yaşamış oluruz” dedi.

87_1


Başkan Gümrükçüoğlu ziyaretinde Karadeniz Gazetesi Yayın Koordinatörü Asım Kemal Güner,
Yayın Koordinatör Yardımcısı Gürhan Beşyıldız, Spor Müdürü Gökmen Özağcı, Reklam Müdürü Ali Kurt,
İnternet Yayın sorumlusu Selahattin Özcan ile Trabzon gündemini değerlendirdiler.

HİZMETİN PARTİSİ YOK

Trabzon’un her alanda ön plana çıkması için çok çaba sarf ettiklerini belirten Başkan Gümrükçüoğlu, “Bizim şuan bacasız bir fabrikamız var, o da turizm. Bunun için burada esnaf ve turizmci arkadaşlardan ricamız, şehrimize gelen turistlerimizi lütfen fahiş fiyatlarla kaçırmayalım. Onlara sahip çıkalım ve tekrar gelmelerini sağlayalım. Bu konuda Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ancak her esnafın başına bir görevli dikemiyoruz. Bu konuda Trabzon insanı kendi üzerine düşeni mutlaka yapacaktır. Bizler de Belediye olarak Trabzon’un tüm bölgelerini kalkındırmak için yeni çalışmalar içerisine gireceğiz. Örneğin Sera Gölü projesi. Muhteşem bir proje olacak. Bu Proje ile Trabzon belki de yeni bir ivme kazanacak. Burada sadece bizler değil, Trabzon olarak hep beraber çalışacağız. Unutmayalım ki hizmetin partisi yoktur” şeklinde konuştu.

Yavuz Selim kalacak

AK Parti’nin seçim vaatleri arasında yer alan Şehir Hastanesi için Akyazı’daki alanın uygun olduğunu belirten Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Bu hastanemizde tüm rahatsızlığı olan vatandaşlarımız tedavilerini olacaklar. Ayrıca şuanda Hüseyin Avni Aker ile 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu yıkılacak, oluşturulacak olan yeşil alanda da Yavuz Selim Sahası’nda ise küçük değişiklikle bir yenileme yapılacak. Burada oluşan araziye ise kültür merkezi ve küçük iş yerleri açmayı planlıyoruz. Ayrıca şuan dar bir alana sıkışıp kalan Devlet Tiyatromuzu da buraya taşıyabiliriz. Böylece Trabzon’a yeni bir yaşam alanı daha kazandırmış olacağız” dedi. 

88

31 bin 572 kişiye istihdam sağladık

Bazı siyasilerin kendisini istihdam konusunda eleştirdiğini belirten Gümrükçüoğlu, ‘61 Proje’ kitapçığımdan beni eleştiren arkadaşıma bir tavsiyem var, oradaki ifadeleri çok iyi okusun. Ben orada verdiğim sözleri tutmuş bulunmaktayım. Çünkü 2009 ile 2015 yılları arasında 31 bin 572 kişiyi istihdam ettim. Bunların 21 bin 426’sı erkek 10 bin 146’sı kadın vatandaşımızdır.

Fabrika kaldırılacak

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Değirmendere mevkiinde bulunan ve yıllardır kenti adeta zehirleyen Çimento Fabrikası için de açıklamalarda bulunan Gümrükçüoğlu, “Bizler gerekli çalışmayı yaptık. Fabrika yetkililerine yerler gösterdik. Kendileri buraları kabul etmediler, son olarak Akoluk’ta bir yer buldular ve orayı satın aldılar. Bizler kendilerinden bu yılın sonunda makinelerin durdurulmasını istedik. İlk zamanlarda fabrika sahipleri bulundukları alanı ticari alandan sanayi alanına çevirmek için mahkemeye müracaat ettiler. Ben de bir belediye başkanı olarak bu kişilere ‘ne yaparsanız yapın, bu fabrikayı bu kentin merkezinden kaldıracaksınız’ dedim. Anlaşmamız bu yönde yapılmıştır ve bu anlaşma dışına çıkamayız. Bizleri biraz oyaladılar ancak sonunda fabrikayı taşıma kararı aldılar” ifadelerini kullandı. 

Kemal BEKTAŞ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap