SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Ölümün kıyısındaki hayatlar

Ölümün kıyısındaki hayatlar

31 Ağustos 2017 Perşembe - 10:01




Yusufeli Barajı’nın çalışmaları sırasında patlatılan dinamitler ilçe halkını tehdit ediyor. Vatandaşlar, ölüm riskiyle karşı karşıya olduklarını ifade





CANLARINDAN BEZDİLER

Artvin'in Yusufeli ilçesinde yapımı tamamlandığında kemer baraj sınıfında Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı ve HES inşaatında yürütülen çalışmalar bölge halkını canından bezdirdi.  Çalışmalar ve patlatılan dinamitler nedeniyle evlerine patlamanın şiddetiyle taşlar fırladığını belirten halk, yetkililere seslendi.

SAĞLIĞI TEHDİT EDİYOR

Yusufeli Barajı inşaatının bölge halkında büyük mağduriyetlere yol açtığı belirtildi. Yöre sakinleri, oluşan toz bulutunun da barındırdığı kanserojen maddeler nedeniyle sağlıklarını ciddi ölçüde tehdit ettiğini söyledi. İnşaatın ana firmasının çalıştığı Mutlugün köyü Uysallar Mahallesi’nden Ömer Boyacı’ya ait ev de patlamalardan savrulan taşlardan nasibini aldı.

GİDECEK YERİMİZ YOK


Bölge halkı yaşananlar üzerine jandarmaya başvurarak şikayette bulundu ve tutanak tutturdu. Baraj inşaatının neden olduğu sorunları aktaran mahalle sakinleri, “Ne suyumuz kaldı ne tarım arazimiz. Hiç kimse buraya gelip bizi dinlemedi. Biz burada yaşıyoruz. Gidecek başka yerimiz yok. Tek çözüm bu sahanın denetlenmesi ve sorunların önlenmesi” sözleriyle yetkililere çağrıda bulundu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap