SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Otogar Akoluk'a

Otogar Akoluk'a

02 Ocak 2017 Pazartesi - 15:16




Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’ndan müjde...





Karadeniz’i konuk eden Başkan Gümrükçüoğlu, Değirmendere’deki Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin yerine Akoluk mevkiinde yeni bir otogar yapılacağını açıkladı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon için birçok projenin bittiğini ve yapılacak olanların da masaya yatırıldığını açıkladı.

Raylı sistem gelişime açık

Hafif raylı sistem hattı için çalışıldığını bildiren Başkan Gümrükçüoğlu, “Şu anda raylı sistemin projesini yürütüyoruz. Bu projeyi hayata geçirebilmek için önemli finansman dönemlerine ihtiyaç var. Dolayısıyla birinci etabı bu istasyon birimlerinin dışında havaalanı ile diğer bölgeler arasında değerlendirmiş olacağız. Projeye göre, raylı sistem Akçaabat ve Yomra’ya kadar var. Ama oradan doğru etap etap bütün sahili yıllara ve finansal kaynaklara bağlı olarak sahaya tatbik etme şansımız olacak” ifadelerini kullandı.

Minibüsçüler kaygılanmasın

Raylı sistem projesinin Trabzon’daki minibüsçüleri gelir kaybına uğratmayacağının altını çizen Başkan Gümrükçüoğlu, “Kanuni Bulvarı’nın devreye girmesiyle birlikte güney hatlarda ve şehrin diğer hatlarında da minibüslere ihtiyacımız hiçbir zaman kaybolmuş olmayacak. Yani minibüslerin hatlarıyla kazançlarının geriye düşeceği kanaati bizde yok. Yaptığımız hesaplara göre yolcunun talebinde artış var. Ben 2009’dan sonra göreve başladığımda şehrin içinde ilçelerden gelenler de dahil 1 günde 42 bin seyahat oluyordu. Şimdi günlük seyahat sayısının çok daha arttığını görüyoruz. Dolayısıyla esnaf olarak da minibüs hatlarında çalışanların da bir eksiği, gediği veya gelir kaybı da olmayacağı yapılan istatistiki verilerle önümüze konulmuş durumda” şeklinde konuştu.

Bulvar kent özelliği mini gar yaptıracak

Trabzon’un fiziki yapısı gereği bulvar kent özelliği taşıdığını ve bu durumun yolcu otobüslerinin sahil boyunca yolcu almalarını sağladığını belirten Başkan Gümrükçüoğlu, “Çalıştığımız arazinin içerisinde belediye otobüslerimizin şu anda park ettiği alanın ön kısmında bulvar kent özelliği taşıyan Trabzon’a hizmet edecek mini garı gerçekleştireceğiz. İlk defa size söylüyorum bunu. Proje çalışması bitiyor. Normal otogardan daha düşük metrekareli ve çok pratik bir hizmet alanı olacak. Bilet işlemlerinin ve otobüsün yolcu alma işlemlerinin kısa sürede tamamlanacağı bir nokta tarzında yapılacak. Dolayısıyla buraya en çok oturacak olan mini gar tarzındaki hizmet birimleridir. Biz de otogara ek olarak bu mini garları da hizmete kazandıracağız” dedi. 

BAŞKAN MÜJDEYİ VERDİ

Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon’un yeni otogarının Akoluk Mahallesi’nde bulunan 300 dönümlük bir arazi üzerine yapılacağını söyledi. Yeni otogar projesi hakkında bilgi veren Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti: “Asıl büyük otogar da 20 seneye, 50 seneye hizmet etmek üzere Kanuni Bulvarı Akoluk’ta bitiyor. Akoluk’ta çimento fabrikasının bir yeri var, tapulu yeri, orada büyük bir kavşak oluştu. O bölgede daha büyük kapasiteli, her döneme hizmet edecek otobüs terminali kuruyoruz. Türkiye’ye yakışır bir otogar olacak. Orada otobüsler kendi yazıhanelerinin arkasında park alanları da bulabilecekler. Şu anda projesi yapılıyor ve ben yeni senenin ortasında çalışmaları başlatırım diye düşünüyorum. Yenisi açılınca eski otogar hizmet vermeyecek.”

Canlı şehir Trabzon

Dolmuş ücretlerine yapılan zam konusuna da dikkat çeken Başkan Gümrükçüoğlu, zammın titizlikle yapılan bir hesaplamanın sonucu olduğunu belirtti. 4 yıl aradan sonra dolmuşlara yapılan 25 kuruşluk zammı değerlendiren Gümrükçüoğlu, şunları aktardı: “Trabzon, nüfusu çok hızlı artan bir şehir olmasa da sosyoekonomik anlamda bir hareketliliğe sahip bir şehir. Fazla yolcu talebinin olduğu, canlı yaşayan bir şehir. Yani bu şehir biraz küçük olmasına rağmen burada dinamik bir yaşayış var. Bu da dolmuşlara yapılan ücret zammının olumsuz yansımalarına engel olan bir durum.”

baskan_1

Karadeniz Gazetesi yönetimini kabul eden Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’na Başdanışmanımız Osman Diyadin bayrak rozeti hediye ederek Tek-Art Medya Grubu adına yeni yıl kutlaması yaptı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap