SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Restleşme!

Restleşme!

03 Mayıs 2015 Pazar - 10:34




CHP’li Düzköy Belediyesi dava ettiği HES için firma ile anlaşıp davayı geri çekince çevrecilerden tepki çekti. Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik is





CHP’li Düzköy Belediyesi’nin Düzköy’de yapılacak hidroelektrik santraline izin vermesi çevrecileri öfkelendirdi. Trabzon'un Düzköy ilçesine yapılması planlanan Çiğdemli ve Gökçeler’in bitimindeki derede yapılacak hidroelektrik santrali (HES) inşaatının ÇED raporu olmadığından CHP’li Düzköy Belediyesi mahkemeye başvurdu. Mahkeme süreci devam ederken belediye ile firma anlaşarak, dava geri çekildi. Dere üzerinde yapılması planlanan 5 HES projesi ise bu kararla beraber yapılması daha kolaylaşmış oldu. Öte yandan bilirkişi raporuyla davanın belediye raporuyla belediyenin lehine geliştiği, büyük ihtimalle davayı belediyenin kazanacağı gelen bilgiler arasında. Belediyenin 400 bin liralık araç gereç şartıyla davayı geri çektiği iddia edildi. Tonya Çevre Platformu’ndan tepki gecikmedi. 

HALK İSTİYOR 

Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik, davanın geri çekildiğini doğrulayarak, “Düzköy halkı, HES’i istiyor, halkın istediği şeye ben nasıl karşı dururum? Derede bir HES yapılacak, ikincisine karşıyız. Kanallarla su taşınacak ve hiçbir ağaç kesilmeyecek. Dereye can suyu verilecek. Derenin kurumasına imkan yok. Çevreci arkadaşların duyarlılıklarını takdir ediyoruz fakat burada çevreye zarar verecek bir olay yok” diye konuştu. 

DÜZKÖY’Ü DÜŞÜNÜRÜM 

İsmail Hakkı Çömçü’nün iddialarına sert çıkan Abidin Çelik, kendisinin de doğaya zararlı HES’lere karşı olduğunu belirterek, “Düzköy’ün doğasına zarar verecek HES’i de biz engelledik. Çimento fabrikasının kurulmaması için Tonya ile mücadele verdik. Bu HES’in geçeceği köylerdeki halkın HES’ten hiçbir şikayeti yok. Çıkarılacak malzemeler bizim istediğimiz yere dökülecek” dedi. 


HALKIN HAKKINI EZDİRMEM 

Başkan Çelik, şunları kaydetti: “Ben Düzköy’ün çıkarlarını düşünürüm, Düzköy’ün hakkını ezdirmem. Ben okuttuğum çocukların doğasını da bozdurmam. Haklarını da kimseye yetirtmem. Onlar kendi mahallesini ve ailesini savunsunlar. Mahallesinin yollarını yaptırsın. Arabaları yollara sığmıyor, yollarını yaptırsınlar. Evinde elektrik yakmasın.” 

TEPKi KOYARIZ 

Tonya Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Bekir Uzunoğlu ise, “Düzköy’deki bileşenlerden davet gelirse tepkimizi ortaya koyar eylem yaparız. Bunlar halkın olan su kaynaklarını sermayeye peşkeş çekmek istiyor. Biz HES’lere bundan dolayı karşıyız. Akarsular halkındır, halkın kalmalıdır. Vadide yaşayan bütün canlıların ve bitkilerin hakkını hukukunu korumaya çalışıyoruz. Ve belediyelerin görevi bu olmalıyken, bu tür uygulamayı çok doğru bulmuyoruz. Aldıkları kararı yeniden gözden geçirsinler” diyerek Düzköy Belediyesi’nin davayı geri çekmesine tepki gösterdi.

Fatih İSAK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap