SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Sportif başarıya ödüllü destek

Sportif başarıya ödüllü destek

10 Aralık 2015 Perşembe - 16:48




Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, başarılı sporcu ve spor kulüplerini ödüllendirmek için hazırlanan ödül yönetmeliğini oy birliği ile kabul etti.





Başarılı sporcu ve spor kulüpleri ödüllendirilecek... Yurt içi ve yurt dışı müsabakalarda üstün başarı gösteren ve derece alan öğrenci, sporcu, teknik yöneticiler ve antrenörler ile amatör spor kulüplerine yapılacak yardımlar için hazırlanan yönetmelik, spora ve sporcuya önemli katkılar sağlayacak. Ödül yönetmeliğinde verilecek ödüller her birim için bir cumhuriyet altını karşılığı olan Türk parasını ifade ederken, ödüllerin ödenmesinde; ödüllerin hak edildiği müsabakaların yapıldığı yılın ilk iş günü İstanbul Altın Borsası’nda oluşan altın fiyatı esas alınacak. Sosyal, kültürel, bilimsel ve benzeri organizasyonları kapsayan ödül yönetmeliğine göre büyüklerde olimpiyatlarda birinci olan sporcuya 20, ikinciye 10, üçüncüye 5, Dünya Şampiyonası'nda birinciye 10, ikinciye 6 üçüncüye 3, Avrupa Şampiyonası'nda birinciye 8, ikinciye 5, üçüncüye 2, Uluslararası ve diğer çoklu spor oyunlarında birinciye 6, ikinciye 4, üçüncüye 2 ve Türkiye Şampiyonası'nda birinciye 4, ikinciye 3 ve üçüncüye 2 birim ödül verilecek.

Ümitler, gençler ve yıldızlarda ise olimpiyatlarda birinci olan sporcuya 15, ikinciye 8, üçüncüye 4, Dünya Şampiyonasında birinciye 8, ikinciye 5, üçüncüye 3, Avrupa Şampiyonasında birinciye 6, ikinciye 4, üçüncüye 2, Uluslararası ve diğer çoklu spor oyunlarında birinciye 5, ikinciye 3, üçüncüye 2, Türkiye Şampiyonasında birinciye 3, ikinciye 2, üçüncüye ise 1 birim ödül verilecek. Yönetmeliğe göre takım oyunlarında belirtilen ödülün ise yüzde 50’si, teknik yöneticiler ve antrenörlere de ödülün yüzde 50’si verilecek.

Ödül yönetmeliğine göre şampiyon amatör spor kulüplerine önemli destek verilecek. Buna göre; 2. amatör ligde şampiyon olup 1. amatör lige çıkma hakkını kazanan kulüplere 10 bin TL, 1. amatör ligde şampiyon olup BAL ligine çıkma hakkını kazanan kulüplere 20 bin TL, BAL liginden TFF üçüncü futbol ligine çıkma hakkını kazanan kulüplere 40 bin TL, voleybol bayan ve erkek takımlarında 1. kümeden bölgesel çıkma hakkını kazanan spor kulüplerine 5 bin TL, Bölgesel ligden 3. voleybol ligine çıkma hakkını kazanan kulüplere 10 bin TL, basketbolda ise 1. kümeden bölgesel lige çıkma hakkını kazanan kulüplere 5 bin TL, bölgesel ligden 2. Lige çıkma hakkını kazanan kulüplere 10 bin TL, hentbolda ise amatörden 2. lige çıkma hakkını kazanan kulüplere 5 bin TL para ödülü verilecek.

Yönetmelikte 2015 yılı içinde başarılı olan ferdi sporcu ve spor kulüpleri için meclise verilen önergelerin bu yönetmelik kapsamında değerlendirileceği ifadesi de yer alırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu sporun zirve kenti Trabzon’un var olan misyonuna katkı sağlamak amacıyla sporu ve sporcuyu desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap