SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Temel'in umudu

Temel'in umudu

07 Şubat 2016 Pazar - 11:30




Mavi karpuzda umduğunu bulamayan Trabzonlu Temel, çareyi sebzecilikte arıyor.





Trabzonlu Temel Yaşar Yazıcı, 3 bin 500 metrekarelik fındık bahçesinden verim alamayınca, Japonya'da üretilen kare ve içi mavi olan değişik karpuz türlerini memleketinde üretmeye başladı. İnternet üzerinden yaptığı araştırmalar sonucunda oluşturduğu örnek bahçesinden 12 ton ürün almayı planlarken, 6,5 ton verim elde eden Yazıcı, şimdi de maydanoz ve brokoli yetiştirmek için kolları sıvadı. Merkeze bağlı Akoluk Mahallesi'nde ikamet eden 50 yaşındaki Yazıcı, fındık üretimiyle uzun yıllar uğraştığını ancak fındıkta beklediği verimi alamadığını söyledi. Yazıcı, fındıktan verim alamayınca alternatif aramaya başladığını belirterek, "Aklıma ilk karpuz üretimi gelmişti ve internetten sürekli araştırma yaptım. Japonya'da üretilen karpuzlar çok dikkatimi çekti ve bu nedenle de ilk olarak yurt dışından kare ve içi mavi olan karpuz türlerinin tohumunu getirttim. Kısa sürede fındığa alternatif olarak 3 bin 500 metrekarelik arazimde karpuz üretmeye başladım. Çok emek harcadım ama hayallerimdeki gibi olmadı. Karpuz fındığa göre oldukça verimli bir üründü ama hava şartları pek iyi gitmeyince beklediğim verimi alamadım" dedi.

"HAYALLERİMİ YIKSA DA BENİ PES ETTİREMEDİ"

Yazıcı, internette araştırma yapmaya devam ettiğini de vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:" Japon karpuzu hayallerimi yıksa da beni pes ettiremedi. Bu kez de hava şartlarını ve getirisini düşünerek sebzecilik yapmaya karar verdim. Fındıktan karpuzdan verim alamadım ama bu sefer umutluyum. 80 bin bağ maydanoz ile 1.5 ton brokoli üretmeyi hedefliyorum. Bu kez yüzde 99 başarılı olacağıma inanıyorum" diye konuştu.

Aysu DEMİREL

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap