SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Trabzon güneye büyümeli

Trabzon güneye büyümeli

23 Kasım 2016 Çarşamba - 09:10




Karadeniz Gazetesi’ne konuşan Uğurlu Mahallesi Muhtarı Mustafa Kurt şehrin artık güney yönünde gelişme göstermesi gerektiğini belirtti.





Uğurlu Mahallesi Muhtarı Mustafa Kurt, Karadeniz Gazetesi’ne konuşarak mahallesinin sorunları ve hizmetleri hakkında bilgiler verdi. Trabzon’un Büyükşehir’e geçmesinin ardından hizmet noktasında sıkıntılar yaşadıklarını belirten Kurt, “Büyükşehirden 2 yıldır zerre kadar hizmet almadık. Hizmet dediğim, mesela yol yapamıyoruz. Altyapımız yok, su sıkıntılarımız var elektrik sorunları desen aldı başını gidiyor. Bunu gibi birçok sorunumuz var ve Büyükşehir geldi geleli hiçbir işe yaramadı” diye sitem etti.

HİZMET ORTAKTIR

Ortahisar Belediyesi’nden hizmet konusunda memnun olduklarını belirten Muhtar Kurt, “Allah razı olsun onlar yollarımızı yapıyor. Yani şuana dek onlardan epeyce destek aldık ama Büyükşehir’den hiçbir istediğimiz alamıyoruz. Belediye otobüsü istiyoruz. O da belli bir kısma kadar geliyor. Asıl gelmesi gereken yere gelmiyor. Yol ağı var birisi ‘Burası benimdir’ diyor ‘Öteki burası benimdir’ diyor. Bu yol ortaktır. Hizmet ortaktır” dedi.

YOL ALAMIYORUZ

Hizmet konusunda sahipsiz kaldıklarını belirten Kurt, “Ne yaparsak yapalım yol alamıyoruz. Zaten Büyükşehir Belediye başkanı ile görüşmek istediğimizde bizevakit ayrılmıyor. Ya cenazede oluyor, ya da başka bir sebep belirterek görüşme isteğimizi geri çeviriyor. Federasyon başkanımız Bekir beyin (Aktürk) organize ettiği toplantılar dışında hiçbir toplantı yapamıyoruz.”


GEREĞİ YAPILMIYOR

Kurt, Belediye’nin duvarlarını ve yollarını vatandaşların yerlerini verdiği müddetçe yaptıklarını belirterek şu açıklamalarda bulundu: “Büyükşehir bu konuda bizim için çok sıkıntılı. Yollarımıza bakmıyorlar. Karayolları ağında da yolumuz var onlar da aynı, kanalizasyonları açıp bıraktılar öyle duruyor. Onlar da Büyükşehir Belediyesi ile aynı. Yani laf dinletemiyoruz. Yeri gelince muhtarlarımızı bizim için önemli mahalle ve köylerimizin ihtiyaçlarını onlar iletiyorlar diyorlar ama gereğini yapmıyorlar.

CAMİ İNŞAATI ÇÖKÜYOR 

Muhtar Mustafa Kurt Uğurlu’da 13 yıldır yapımı devam eden cami için bir çok  isimden destek sözü aldığını ancak halen inşaatın durma noktasında olduğunu belirtti 

Kurt cami inşaatı ile ilgili olarak, “Ben bir cami yaptırıyorum o cami için Büyükşehir’den 1 torba çimento bile alamadım. Kendi imkanlarınla topladığım paralarla başladım ama 13 senedir inşaat halinde. Cumhurbaşkanı söz verdi. Süleyman Soylu söz verdi ‘Ben yapacağım camiyi’ dediler ama hala duruyor. Şu an da içine su doldu namaz kılınacak yerde balıklar yüzüyor. Kimseden de tamamlamak için yardım alamıyoruz. Başka camileriz de var ama asıl merkez camimiz o cami. Yani işimiz Allah’a duaya kaldı. Aksi gibi biz dua ettikçe de daha beter yağmur yağıyor cami daha beter aşağıya çöküyor” şeklinde konuştu.


TURİZMİN GELİŞMESİNE KATKI OLUR 

Şehir hastanesi için en ideal yerin Erdoğdu kışlasının çevresi olduğunu belirten Kurt şu ifadeleri kullandı, “Şehir hastanesi Erdoğdu’da kışlanın yerine yapılsın. Şehrin göbeği işte. Kışlayı da alıp Geçit Köyü’nün (Mağmat) oraya getirsinler. Orada devlet hazinesinin bir sürü yeri var. Böylece kışla da şehre uzak kalmış olur Tam gelişme yeri işte, şehir de oradan doğru büyür. Cumhurbaşkanının bu konuda bir talimat vermesi yeterli olur. Geçit Köyü’nde 60-70 dönüm arazi var. Askeri kışladakiler gitsinler oraya. Orası turizmin gelişmesine de katkı sağlayacak bir nokta. Bu anlamda değerlendirilmesi de şehre fayda sağlayacaktır. Oralarda turistik tesisler de kurulabilir. Bizim buralar Akçaabat veya Arsin gibi de değildir. Buralar yukarı doğru büyümeye elverişlidir. Şehrin büyümesi yana değil yukarı doğrudur.”

CUMHURBAŞKANI ADAM GİBİ ADAM 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Eroğan’ın muhtarlara olan yakın ilgisini de değerlendiren Kurt, “Cumhurbaşkanı adam gibi adamdır. Beştepe’ye gittik. Cumhurbaşkanı diyor ki, ‘Aakıllı siyasetçi muhtarın koluna girer sahaya iner seçimi kazanır ama bizim siyasetçilerimizde o yok akıllı değil onlar. Onlar yandaşlarını alıp sahaya iniyorlar. Kimden faydalanabileceklerine bakıyorlar. Ama bize hizmet verecek olan lazım. Cumhurbaşkanı ne kadar bize önem verse bu o kadar onların zoruna gidiyor. Niye bize çok önem veriyor sayın cumhurbaşkanımız. Onlarda kıskançlık var hasetlik var. Asıl değeri muhtarlara veriyor cumhurbaşkanımız” diye konuştu.




Adaletsizlik var

Muhtar Mustafa Kurt vatandaşın ikili ilişkilerini kullanarak zaman zaman kendi işlerini hallettiğinin altını çizerek, “Bizim haberimiz olmadan vatandaş gidip onlardan iş makinesi alabiliyor. Ama bize gelince bu mümkün olmuyor. Vatandaş bizden habersiz gidip kepçe alıyor. Biz isteyince kepçeyi bize gönderme işini erteleyip duruyorlar. Anlayacağınız bazıları ile aralarında ahbap çavuş ilişkisi var. Bizde bu olmadığı için kendimiz deyip kendimiz işitiyoruz. Siyasi olarak bunun da çözüme kavuşturulması lazım. Muhtarın bilgisi dışında adaletsiz hizmet var” diye konuştu.

Artık imara açılmalı 

Muhtar Kurt ayrıca Trabzon’un güneye doğru büyümesi gerektiğini belirtip, “Şehir güneye doğru büyümeli artık. Şehrin güneye doğru büyümesi için de önce altyapı onarılıp ardından imara açılmalı ki şehir de büyüsün. Şimdi geldiler sondajları vurdular bundan 3-4 ay önce; seneye imara açılacak dediler ama bir kişinin bile itirazıyla bu sürecin uzayacağını söylediler. İmar konusu çok önemli. Mesela ben bir ev yapmaya başladım ceza yedim. Yapı kaçak olarak görünüyor bir tapu üzerinde 3 ev yapılamaz diyorlar. Üzerinde 2 ev olması sorun oluyor. Araziyi bölmeye kalksan onu da yapamıyorsun.  Dolayısıyla imar konusu temele alınmalı. En önemli konular bunlar. Önce altyapı sonra imar. Zaten şehir yukarı doğru kaymaya başladı bunlar da çözülürse bu süreç hızlanır. Ne diyeyim Allah devletimize zeval vermesin” İfadelerini kullandı

Yol  yapımı durdu


Mustafa Kurt yol çalışmaları ile ilgili de şu açıklamalarda bulundu, “İhale edilmiş olan 2 yolumuzun yapımı durdu. Karşıyaka-Uğurlu yolu durmuş durumda. Yeniköy-Uğurlu yolu da durdu. İhale edilip parası vatandaşlara verildi. Yani ihale paraları verildi bedel paraları alındı yol duruyor. Neden durduğunu da bilemiyoruz. Bu konuda hiçbir açıklama
yok. Yetkililere gittim bir hafta sonra başlayacak dediler üzerinden bir hayli zaman geçti yol hala aynı. Karayollarının yapacağı Yeniköy- Uğurlu yolu şuan atık vaziyette bekliyor. KarşıyakaUğurlu yolu aynı duruyor. Genişliği 25-30 metre çift şerit olacak bir yol yapılsa çok güzel olacak ama dediğim gibi yapılmıyor. Şu anda durumumuz bu.”

Yapacağız diyorlar ama...

Kurt yol hizmeti konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirterek, “40 metrelik bir duvarım var, sadece 40 metre. Fen İşleri Daire Başkanı ‘Tamam yapacağız’ diyor ama gidiyorsun oraya icraat yok. Yok ‘Ortahisar’ı daha programa almadım’ Ben anlamıyorum yol kapandıktan sonra mı geleceksin. Yol kapanacak ondan sonra daha servis de geçemeyecek.” İfadelerini kullandı.

Vatandaşı mağdur etmemek lazım 

Uğurlu Mahallesi’ne ulaşım noktasında da değinen Kurt, “Bizim köyün minibüsleri var. Ama onlar da ne kadar yeterli olabilirler. Bazı yerlere gitmiyorlar haliyle vatandaş mağdur oluyor. 3 yerden geliyor belediye ama asıl bir yerimiz var. Aktoprak’tan Yeniköy oradan da Uğurlu olması en iyisi olacaktır. Daha da aşağıya inmeliler. Ama dönmeye yer yok deyip onu da yapmıyorlar.”


Biz çalışırsak belediye kazanır

Muhtar olduğu için pişman olmadığını belirten Kurt şu açıklamalarda bulundu, “Bu görevi yaptığım için pişman değilim. Biz çalışırsak Belediye kazanır. Onların sorunlarını ve yüklerini biz üzerlerinden alıyoruz. Biz ne kadar iyi çalışırsak onlar da o kadar kalkınır. Yani biz onlara çalışıyoruz.”

Bakan Soylu PKK’yı bitirdi 

“Süleyman Soylu PKK’yı bitirdi. Ne diyeyim herkes görüyor. Kolundan tuttuğunu içeri atıyor. Ama bakalım bu sürecin devamında arkasında durabilecekler mi inşallah destek olurlar ona. Milletvekillerine gelince onlardan muhtarlar olarak memnun değiliz. Sorunlarımız olduğunda bir telefon bile açmıyorlar. Hepsi vefasız. Sadece seçimden seçime bir de Cuma günleri hatırlarlar bizi. Yalandan yere cumadan cumaya bizi hatırlamasınlar. Lazım değil böyle vekil bize. Yine de Allah devletimize zeval vermesin de bizi aramaları da önemli değil.”

SELAHATTİN ÖZCAN /ŞÜKRAN ATALAR 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap