SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Trabzon tarihine imza atılacak

Trabzon tarihine imza atılacak

08 Ağustos 2017 Salı - 09:51




Karagöz Meydanı yeniden inşa edilecek, böylece maziye özlem sona erecek.





Başkan Gümrükçüoğlu, Hacıkasım’da inşa edilecek iş merkezi ve 750 araç kapasiteli otoparkın da dahil olduğu tarihi “Karagöz Meydanı Projesi”ne 1 yıl içinde başlanacağının müjdesini verdi.

Gümrükçüoğlu, Genel Yayın Yönetmenimiz Miraç Özağcı’ya projelerinden bahsetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Trabzon tarihinde büyük öneme sahip olan Karagöz Meydanı’nı yeniden şehre kazandıracaklarını belirterek, “Trabzon tarihine saygı anlamındaki en büyük imzalardan birisi atılacak” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon için en büyük sorunlardan biri haline gelen otopark sorununa çözüm olmasının yanı sıra tarihi anlamda da Trabzon’a değer katacak olan Karagöz Meydanı Projesi’nin bir yıl içerisinde başlayacağını müjdeledi. Gümrükçüoğlu, “Trabzon’da en büyük sorun hale gelen otopark sorununu çözüme kavuşturacak, Hacıkasım bölgesinde 28 milyon TL kamulaştırma bedeliyle yapılacak olan iş merkezi ve 750 araçlık otoparkı ihale aşamasına getirdik. Kredilerini de sağladık. Artık bunları da içerisinde barındıran komplike bir proje olan Karagöz Meydanı Projesi için de harekete geçeceğiz” şeklinde konuştu. Gümrükçüoğlu, Karagöz Meydanı ve diğer projeleri hakkındaki açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Karagöz Meydanı Projesi Trabzon’un en merkezi yerindeki en güzel çözüm olacaktır. Ayrıca çok önemli bir adım daha atıyoruz. 4-5 bin yıllık tarihi olan Trabzon’da Karagöz Meydanı olarak anılan meydanı; Trabzon Müzesi’nden başlayarak öğretmenevimize kadar uzanan kısmı Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz’ın da destekleriyle oradan alacağımız ilkokul ve öğretmen evinin de bulunduğu bölgeye, tarihte hatıra olan Karagöz Meydanı’nı yeniden ortaya çıkaracağız. Karagöz Meydanı’nın inşaatını da bir yıl içerisinde başlatıp yine kısa bir sürede tamamlayacağız.”

KOMPLİKE BİR PROJE


Gümrükçüğlu, “Trabzon tarihine saygı anlamındaki en büyük imzalardan birisi atılmış olacak. Bu bir komplike projedir. Yalnızca iş merkezi ve otopark değildir. Bu, Trabzon için en zor ve en tarihi adımlardan birisidir. Bu projeler için bize yol gösteren Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı arz ediyoruz. Buna ek olarak Sayın Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz’a, Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal’a şükranlarımızı arz ederken tüm bunlarda bize destek olan şehrimizin bakanı Sayın Süleyman Soylu’ya ve bütün milletvekillerimize de ayrıca teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum.” Gümrükçüoğlu, Trabzon’un Büyükşehir Belediyesine dönüşmesinin ardından yatırımlardan daha verimli bir şekilde faydalandığını ve bunun somut neticeler getirdiğini de söyledi. Başkan Gümrükçüoğlu, raylı sistem projesi için de gerekli kaynakların sağlanması halinde harekete geçeceklerini bildirdi.

Haber: Şükran ATALAR

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap