SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Ahmet Metin Genç;''Hedef daha yaşanabilir Trabzon'

Ahmet Metin Genç;''Hedef daha yaşanabilir Trabzon'

12 Ağustos 2018 Pazar - 10:42




Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç Karadeniz’i ziyaret etti…





Genç “Başkanımız Erdoğan’a çok şey borçluyuz. Eskiden kabine açıklanırken Trabzonlu bakan olacak mı diye merakla beklerdik. Şimdi 4 Trabzonlu, bir Trabzon eniştesi bakanımız var. Trabzon bu tarihi fırsatı değerlendirip mega şehirlerle arasındaki mesafeyi kapatmalı” dedi.

ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR

“Başkanımız Erdoğan’a çok şey borçluyuz. Trabzon’a 24 katrilyon gibi kaynak sağlayarak şehrimizin önünü açtı. Bakanlar Kurulu açıklanırken hep bakanımız olacak mı diye merak ederken, bugün 4 Trabzonlu bakanımız var. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Trabzon bu şansı çok ama çok iyi şekilde dikkatli ve verimli kullanmak zorunda.”

HEDEF MEGA TRABZON

“Trabzon’un en büyük sorunu alt yapıydı. Allah’a şükür bu sorunu aştık. Şimdi önümüzde mega projeler  var. Trabzon’u gerçek anlamda büyütecek olan projeler bunlar. Çünkü hala Gaziantep, Kayseri, Konya ve Denizli gibi illerin gerisindeyiz. Çünkü alt yapı gelişmemizin önünde engel oldu. Mega şehirlerden biri olmak için 4 Trabzonlu bakan dönemini iyi değerlendirmeliyiz.”


İSTİHDAM İÇİN YATIRIM ADASI

“İstihdam noktasında da artık öne çıkma zorunluluğumuz var. Bu noktada yatırım adası çok önemli bir avantajımız. Bunun için Trabzonlu olan Sanayi ve Ticaret Bakanımızla yatırım adasını harekete geçirmeliyiz. Geçirmeliyiz ki şehrimizde istihdam sorununu çözelim. Tabi ki organize sanayi bölgeleri sayımızı artırmalıyız da.”

TRAFİK SORUNU ÇÖZÜLECEK

“Benim en büyük hayalim kent içi trafik sorununu çözmektir. En rantabl proje neyse o hayata geçirilmeli. Çünkü Trabzon’un  artık sadece şehir içi değil çevre yolları bile trafik sorununu çözmeye yetmiyor. Büyükşehrimiz raylı sistem için çalışıyor.”

TURİZMDE PROFESYONELLİĞE DOĞRU…


“Trabzon’un lokomotifi haline gelen turizmi sürdürülebilir hale getirip 365 gün turizmle yaşayan şehir olmak için gereken her şeyi yapmalıyız. Turistlerin şehirde uzun süre kalmalarını sağlamalıyız. Bunun için projeler ortaya koymalıyız.  Körfez ülkeleri şehrimize akıyor. Trabzon artık amatörden profesyonelliğe doğru adımlar atan bir şehir konumuna doğru gidiyor. Turizm Trabzon için önemli bir dinamik. Turizm enformasyon büromuza uğradım. 1 Ağustos’ta sadece o gün 281 yabancı konuk uğrayıp bilgi almış. Bu önemli bir rakam.”

***

Milletimiz Başkan Erdoğan’ın dimdik arkasında

GENÇ:  TÜRKİYE’Yİ KİMSETESLİM ALAMAZ

 Türkiye ile ABD arasında ortaya çıkan krizi değerlendiren Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç  “ABD artık Türkiye’ye istediğini yaptıramayacağını anlayınca alçakça oyunlara başladı. 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında ABD’nin olduğu gerçeğini bugün bir kez daha yaşıyoruz. Bugün yaşananlar tam anlamıyla ekonomik bir savaştır, bir milli mücadeledir. Başkanımız Erdoğan ortaya koyduğu milli ve bağımsız duruş ile başta ABD olmak üzere küresel güçlerin kimyasını bozdu. Türk milleti neyin ne olduğunu çok iyi biliyor. Döviz üzerindeki oyun ile Türkiye’de emellerine ulaşacaklarını sananlar yine milletin tokadını yemeye başladılar. Milletimiz bir kez daha liderinin dimdik arkasında durduğunu gösteriyor. Bu savaşı da kazanacağız hiç kimse merak etmesin” dedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap