SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Akçaabat’ta Gazze için yürüyüş yapıldı

Akçaabat’ta Gazze için yürüyüş yapıldı

07 Haziran 2024 Cuma - 15:25




İsrail’in Gazze’de yaptığı insanlık dışı katliamı kınamak, Filistin’e destek vermek amacıyla Akçaabat’ta yürüyüş düzenlendi.





Trabzon'un Akçaabat ilçesinde Gazze için yapılan yürüyüşe, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Siyasi Partilerin İl ve İlçe Başkanları ve yönetimleri, Sivil Toplum Kuruluşları, Kurum ve Kuruluşların Daire Amirleri, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Cuma namazı çıkışında Ak Cami önünden başlayan yürüyüş, kaymakamlık binası etrafından geçerek Atatürk Parkı’na kadar devam etti. Atatürk Parkı’nda Filistin’e, Gazze’ye destek sloganları atıldı, basın bildirileri okundu.

İsrail’in yaptığı soykırımı kınayan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, duygu ve düşüncelerini şu ifadelerle dile getirdi; “Bugün Akçaabat tek yürek, bugün Akçaabat tek renk. Bugün sivil toplum kuruluşlarımızla, siyasi partilerimizle, vatandaşlarımızla; dirlik, birlik ve beraberlik içerisinde katil İsrail’in Filistin’de, Gazze’de, Müslüman kardeşlerimize karşı yaptığı insanlık dışı soykırımı kınamak için yürüdük. İsrail zulmünü tüm gücümüzle protesto ediyor, kınıyoruz. İsrail, savaş hukukuna uymadan sivilleri, masumları hedef alarak Gazze’de soykırım yapıyor. İnsanlık, bebek katili İsrail’e gereken dersi de cevabı da verecektir. Filistin; insanlığı, masumiyeti, hakikati ve direnişi temsil ediyor. Tüm insanlık, tüm dünya Gazze’deki katliama isyan ediyor. Bu katliamları yapanlar, tarihin karanlık sayfalarına gömülecekler. İnsanlık bu vahşete 'dur' diyecek.

Akçaabat’ta Gazze için yürüyüş yapıldı

Nitekim görüyorsunuz, Filistin için dünya ayağa kalktı. İnsanlar sokaklarda Gazze’ye destek veriyor; Gazze’deki katliama isyan ediyor, başkaldırıyor. İsrail’e lanet ediyor. Buradan, Akçaabat’tan, hep bir ağızdan bütün dünyaya sesleniyoruz. Katil İsrail'i durdurmadığımız sürece insanlığımızı haysiyetimizi koruyamayız. Bu soykırıma sessiz kalmayacağız. Filistin’in sesi olacağız. İnsanlığın sesi olacağız. Bu devran dönecek. Katil İsrail, akıttığı kanlarda ve gözyaşlarında hunharca boğulacaktır. Gazze’ye destek amacıyla düzenlediğimiz yürüyüşe katılan herkese gösterdikleri hassasiyet için ayrı ayrı teşekkür ediyor; saygılar sunuyorum.”

Yürüyüş, Gazze için yapılan dualarla sona erdi.

HABER MERKEZİ


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap