SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Başkan Ekim uyardı! "Kurban atıklarını açıkta bırakmayınız!"

Başkan Ekim uyardı! "Kurban atıklarını açıkta bırakmayınız!"

12 Haziran 2024 Çarşamba - 14:22




Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, kurban kesen vatandaşlar için yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde bir uyarıda bulundu.





Kurban artıklarının gelişigüzel bırakılmamasına dikkat çeken Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, yaptığı açıklamada uygun olmayan yerlerde açıkta bırakılan kurban artıklarının hem çevre ve görüntü kirliliğine sebebiyet vereceğini hem de sağlık açısından zararlı olacağını belirtti.

Vatandaşlardan kurban artıkları hususunda daha fazla hassasiyet göstermelerini isteyen Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “ Kıymetli hemşehrilerimizden özellikle Kurban Bayramı'nda çevre temizliği ve kurban atıklarının bertaraf edilmesi konusunda daha fazla hassasiyet göstermelerini istiyoruz. Kurban atıklarının çöp konteynerlerine atılması, dere ve ırmak kenarlarına terk edilmesi ya da açıkta bırakılması halk sağlığını olumsuz yönde etkileyecektir. Çöp konteynırlarına atılan kurban atıkları ve sakatatlar hava sıcaklıkları nedeniyle çevreye kötü koku yayacak ve sağlık açısından olumsuz sonuçlara sebebiyet verecektir. Vatandaşlarımızın genel çevre temizliği kurallarına uyarak kurban artıklarını usulüne uygun olarak toprağa gömerek imha etmeleri, çevre sağlığı için yapılacak en doğru davranış olacaktır. Değerli hemşehrilerim; kurban keserek dinimiz gereği ibadetimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Kurbanımıza halel getirecek davranışlardan sakınmalıyız. Gereken hijyen tedbirlerinin alınacağını temenni ederek başta Akçaabatlı hemşehrilerim olmak üzere tüm İslam Alemi’nin Kurban Bayramını tebrik ediyorum. “ dedi.

Kendi imkanlarıyla kurban atıklarını bertaraf edemeyenler için de ayrıca açıklama yapan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, vatandaşların dilerse kurban satış alanı etrafında yani Akçaabat Et Kombinesinin etrafında belirlenen alana açılan derin çukura kurban atıklarını atabileceklerini de sözlerine ekledi.

Kurban Bayramı boyunca denetimlerde bulunacak olan Akçaabat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kurban artıklarını gelişigüzel çevreye bırakan vatandaşlar için yasal işlem uygulayacak.

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap