A+ A-
Yorum
10

Başkan Kaya, Gazipaşa Caddesi’nin önemini anlattı

Yayın Tarihi: 16.09.2024 - 14:55
Ortahisar Belediyesi, ‘Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar Konseri’ düzenledi
Kaynak:HABER MERKEZİ

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Ortahisar Belediyesi’nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Trabzon’u ilk ziyareti yıldönümü anısına düzenlendiği etkinlikte Gazipaşa Caddesi’nin adını nasıl aldığını ve önemini anlattı.


Ortahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 15 Eylül 1924’te Trabzon’u ilk ziyaretinin 100'üncü yıl dönümü anısına, ‘Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar Konseri’ düzenlendi. Programa Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, Belediye Başkanvekili Murat Özçilingir, Belediye Başkan Yardımcıları Alpaslan Özdemir, Alper Öztürk ve Meclis Üyeleri katıldı.


Kanuni Anadolu Lisesi’nin bahçesinde gerçekleştirilen konser programında; Kanuni Anadolu Lisesi öğrencileri, KTÜ Deniz Bilimleri Fakültesi öğrencileri ve Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şubesi üyelerinden oluşan koro Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi.


Trabzon Büyükşehir Belediyesi bandosunun enstrümanlarıyla eşlik ettiği konserde TRT Bölge Sanatçısı İhsan Eyüboğlu koro şefliğini üstlendi.
Programa katılan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya da Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendiren koroya eşlik etti.

BAŞKAN KAYA: “ŞEHİTLERİMİZ VE GAZİLERİMİZ SAYESİNDE BUGÜN BU TOPRAKLARDA ÖZGÜR VATANDAŞLAR OLARAK YAŞIYORUZ”


Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, programda yaptığı konuşmada Türk topraklarını vatan yapan şehitlere ve gazilere her zaman derin bir minnet duyduklarını söyledi.


“Şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde bugün bu topraklarda Türk ve özgür vatandaşlar olarak yaşıyoruz” diyen Başkan Kaya, “Bu toprakları bizlere yurt yapan, vatan yapan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla, minnetle anıyorum. Onlar sayesinde bugün bu topraklarda Türk ve özgür vatandaşlar olarak yaşıyoruz. Eğitim hayatımızı tamamlıyoruz. Memleketimize, milletimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu topraklar bugüne kadar çok işgallere tanık olmuştur. Dinlediğimiz türküler de işte bir nevi o dramları, o acıları ifade ediyor. Vatanın bağımsızlığı için, vatanın işgalcilerden kurtarılması için bütün Anadolu gençleri arkasına bakmadan canını seve seve ortaya koymuştur. Gitmiş ve geri gelmemiştir. Niye? Bu topraklarda gelecek nesiller hür ve bağımsız bir şekilde yaşasınlar diye. Hepsinden Allah razı olsun. Hepsine minnetlerimizi şükranlarımızı sunuyorum. İyi ki varlar. Bu topraklar kolay vatan olmadı türkülerimizde de bunları anlatıyor” dedi.

“GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, ŞEHRİMİZİ 3 KEZ ZİYARET ETMİŞTİR”


Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Trabzon’u 3 kez ziyaret ettiğini hatırlatan Başkan Kaya, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk 15 Eylül 1924, 1930 ve 1937 yıllarında Trabzon'umuzu üç kez ziyaret etmiş ve şereflendirmiş. Hatta Samsun’a ayak bastığı zaman onu karşılayanların ilk saflarında Trabzonlular olduğunu, Sakarya Meydan Muharebesi'nde Trabzonluların nasıl kahramanca mücadele ettiğini hep anlatır Atamız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 15 Eylül'de Trabzon'a gelişleri ve Trabzon Limanı'ndan Trabzon'a adım atışlarından sonra bu okulumuzu ziyaret ediyor. O dönem burası Muallim Mektebi burada birbirinden değerli demeçleri oluyor. Buradan çıktıktan sonra da şehre deniz havasının girmesinin sağlandığı Gazipaşa Caddesi’nin kurulmasını sağlayan incelemelerde bulunuyor. Büyük önderimizin talimatıyla o cadde kuruluyor. O caddeye ismini veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür” diye konuştu.


“SİZ DEĞERLİ GENÇLERİMİZE, ATATÜRK'ÜN İZİNDE, CUMHURİYET DEĞERLERİNE BAĞLI BİR ÖMÜR DİLİYORUM”


Konuşmasının sonunda konserin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Kaya, sözlerini şu şekilde tamamladı:


“1937’deki üçüncü gelişlerinde Atatürk Köşkü’nde mal varlığını Türk milletine bağışlıyor. Dünyada hiçbir liderin yapmadığı bir şeyi yapıyor. Ve mal varlığını Türk milletine bağışlarken ‘Mal ve mülk bana ağırlık veriyor. Bunları milletime bağışlamaktan ferahlık duyuyorum İnsanın zenginliği kendi manevi kişiliğinde olmalıdır’ diyor. Tarihe altın harflerle kazınan bu kadar değerli şeyleri söylese söylese, bizim Büyük Önderimiz söyleyebilir. Gençlerimizin bütün bunları bilmesini çok önemsiyorum. Çünkü sizler yarının güzel geleceğini hazırlayacak, devletin birçok kademesinde bulunacak insanlar olacaksınız. Bu güzel okulda okuyorsunuz, bu güzel okulun tarihine bir bakın. Çok değerli öğretmenler, çok değerli öğrenciler yetişmiş. Ve Türkiye'nin ekonomisinden, siyasetine, kültür hayatına kadar her alana dokunan katkı veren birbirinden değerli kişiler yetiştirdi. Ben burada huzurunuzda, okulumuzdaki bütün öğretmenlere, emek verenlere de şükranlarımı sunuyorum. Bu tür okulların sayısının artmasını çok önemsediğimi ifade ediyorum. Siz değerli gençlerimize, Atatürk'ün izinde, Cumhuriyet değerlerine bağlı bir mücadele hayatı ve başarılı bir ömür diliyorum.”


Konser programı sonunda Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya tarafından Kanuni Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Şahin’e plaket takdim edildi.

Muhabir/Editör:Burak Çimşit
Etiketler