A+ A-
Yorum
10

Çankaya: 'Bu Projede Akyazı'ya Benzemesin..!'

Yayın Tarihi: 24.09.2024 - 11:57
Mustafa Çankaya, Akçaabat'ı deniz ile buluşturacağı iddia edilen proje hakkında konuştu.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Dr. Mustafa Çankaya, projenin çok yalın olduğunu ve teknik ayrıntıdan çok uzak olduğunu belirterek bazı eleştirilerde bulundu.


AKÇAABAT'IN SORUNLARINI DİLE GETİRDİK!


Dr. Mustafa Çankaya; Trabzon’un büyük bir kesimine hitap eden Akçaabat’ın sahillerinin düzensizliğini, kanalizasyon yokluğu ve düzensizliğinin yanı sıra, yazın trafikte yaşanan kaotik durumu dile getirmiş ve yayınladığımız video geniş kitlelere ulaşarak basınında yer vermesiyle ciddi bir ses getirmişti. Bu eksiklikler kamuoyuna yansıyınca Akçaabat belediye başkanı ve Trabzon büyükşehir belediye başkanını ortak bir video ile sahilleri düzenleyeceklerini beyan eden bir paylaşımda bulunmak durumunda kaldılar.

PROJE GÖRSELİ ACELEYE GETİRİLMİŞ VE VATANDAŞIN İSTEKLERİ GÖZ ARDI EDİLMİŞTİR


Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Dr. Mustafa Çankaya açılamaların yankısı nedeniyle Büyükşehir ve Akçaabat belediye başkanlarının açıklama yaptığını dile getirerek ;


Yayınlanan proje görseli detaydan uzak, teknikten yoksun binaların dikdörtgen prizma şeklinde paylaşıldığı bir görsel. Siz bu projeyi hazırlarken toplum paydaşlarına danıştınız mı? Çevre mühendislerine danıştınız mı? Mimarlar odasına danıştınız mı? Doğa tarih derneğine danıştınız mı? Mevcut belediye meclis üyelerinize danıştınız mı? Projeleri yarıştırdınız mı? Yayınlanan projede bizim esas isteğimiz olan halkımızın denizle buluşacağı alanlar ne kadar yer alıyor? Plaj donatıları ve düzenlemeleri nasıl olacak? Yoksa yine taş, yine deniz dolgusu mu var? Teknik olarak katılmasam da proje görseli olarak iyi hazırlanmış bir Akyazı projesinin de sunulan görseline rağmen ortaya koyulan son hali de ortadadır.

Muhabir/Editör:Burak Çimşit