SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Çayırbağı ilk ve ortaokulu 7 yıldır kayıyor

Çayırbağı ilk ve ortaokulu 7 yıldır kayıyor

11 Mart 2019 Pazartesi - 09:18




Çayırbağı İlkokulu ve Ortaokulu binasının bahçesinde 7 yıldır kayma gelmesine rağmen hiçbir önlem alınmıyor. Mahalle sakini Koşman Kör, “Müdahale için





Karadeniz Gazetesi / Özel / Fatih Saygın / Trabzon’un Düzköy ilçesine bağlı Çayırbağı’nda yer alan okulda heyelan tehlikesi yaşanıyor. İlkokul ve ortaokul olarak hizmet veren binanın etrafında yaşanan kaymalar faciaya davetiye çıkartıyor. Mahalle sakinlerinden Koşman Kör, 7 yıl önce kaymaların meydana gelmeye başladığını belirterek, “Tehlike giderek büyüdü. Bütün başvurularımıza rağmen önlem alınmıyor” dedi.

TOPRAKLA ÖRTÜYORLAR

Okullarının ve öğrenim gören yaklaşık 200 öğrencinin tehlikede olduğunu ifade eden Kör, “Daha önce yapılması için para topladık ama yapılmadı. Valiliğe, kaymakamlığa, CİMER’e başvurduk. İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Altuntaş beye söyledik. Devlet büyükleri çağrılarımıza duyarsız kalıyor. Tek yaptıkları kaymalar meydana geldikten sonra üzerini toprakla örtmek” diye konuştu.

YAZIKTIR BU OKULA

Okulun kayıp gitmesinin söz konusu olduğunu kaydeden Kör, “Bir an önce kazıkların çakılıp buranın güvene alınmasını istiyoruz. Yağmur yağdığı zaman her yer kayıyor. Bütün başvurularımıza rağmen önlem alınmıyor. Müdahale yapılması için burada faciamı yaşanması gerek. Yazıktır bu okul trilyonlara yapılamaz” diye isyan etti. Kör, ayrıca konuyla ilgili başvuruda bulunan okul müdürlerinin sürgün edildiğini iddia etti.


 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
3
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap