A+ A-
Yorum
10

CHP Trabzon'da Parti İçi Eğitim Zamanı

Yayın Tarihi: 20.08.2024 - 11:25
Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP), parti içi eğitim birimi olan CHP Parti Okulu’nun, insan odaklı, dirençli ve daha yaşanabilir kentler yaratmak hedefiyle, 31 Mart Yerel Seçimlerinde seçilen belediye meclis üyelerine verdiği eğitimler Trabzon’dan devam ediyor.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Okulu ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'nın işbirliğiyle güncel, pratik yasal ihtiyaçlara yönelik, vizyoner bir bakış açısı geliştirmek hedefiyle hazırlanan ‘Belediye Meclis Üyeleri İçin Yerel Yönetim Eğitimi Programı’ Ortahisar Belediyesi’nin çok amaçlı toplantı salonunda gerçekleştirildi. Eğitim programına CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Beşikdüzü Belediye Başkanı Burhan Cahit Erdem ve CHP’li belediye meclis üyeleri katıldı.


İL BAŞKANI BAK: “HALKIMIZIN BİZE DUYDUĞU GÜVENİ BOŞA ÇIKARMAYACAĞIZ”


CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, parti içi eğitim programlarının örgütün motivasyonu ve siyasal hedeflere ulaşma noktasındaki önemine vurgu yaptı.
31 Mart Yerel Seçimlerinde CHP olarak çok önemli bir başarı gösterdiklerini hatırlatan Bak, “Şimdi bütün amacımız bu başarıyı 2028 yılında yapılacak olan Genel Seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde taçlandırmak olacaktır. İl örgütlerimiz, ilçe örgütlerimiz, Belediye Başkanlarımız ve Meclis üyelerimiz ile birlikte sosyal belediyecilik anlayışımızı halkımızla buluşturuyoruz, buluşturmaya devam edeceğiz. Halkımızın bize duyduğu destek ve güveni boşa çıkarmayacağız. Buna inancım tamdır” dedi.


BAŞKAN KAYA, EĞİTMENLERE TEŞEKKÜR ETTİ


Eğitim Programında konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, “Önümüzdeki sürece ilişkin ortak aklın geliştirilmesi ve meclis üyelerimizin belediyecilik hizmetlerine daha aktif katılımını sağlayacak bu eğitimin verimli geçmesini diliyorum. Belediye bünyesinde temel parti politikaları çerçevesinde yapılacak çalışmaların hedef ve önceliklerini belirlemek, orta ve uzun vadeli planlar yapmak ve yöntemler belirlemek amacıyla yapılan eğitim toplantısının faydalı olmasını diliyor, eğitmenlerimize değerli katkıları için teşekkür ediyorum” dedi.


MECLİS ÜYELERİNE FARKLI ALANLARDA EĞİTİM VERİLDİ


Eğitimde, CHP Parti Okulu eğitmenleri tarafından CHP'nin yerel yönetim vizyonu çerçevesinde mevzuat ve uygulamalara dair teknik bilgiler verildi ve iletişim dersleri anlatıldı. Programda ayrıca; parti tüzüğü, yönetmelik ve parti programına göre belediye meclis üyelerinin görevleri ve katılımcı belediyecilik, belediyelerde imar ve planlama, stratejik plan konularında bilgiler verildi.
Toplantıda Belediye Meclis üyelerinin görüş ve önerileri dinlendi. Eğitimin tamamlanmasının ardından meclis üyeleri için gelecekte verilecek olan gelişim seminerlerine ilişkin tavsiyeler alındı.