A+ A-
Yorum
10

Gönüllere gireceğiz

Yayın Tarihi: 26.03.2019 - 11:04
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç seçim çalışmalarına devam ediyor
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar'ın tarihi, kültürel ve turistik potansiyelinden yararlanacağını belirtti. Yeni dönemde Ortahisar'ın adını hem yurtiçinde hem yurtdışında daha çok duyuracaklarını söyleyen Başkan Genç, “Kültürel ve turistik amaçlı projelerimizle daha çok ziyaretçi ve turisti şehrimize kazandıracağız. Tarihi İpekyolu gibi istihdam ağırlıklı projelere ağırlık vereceğiz. Bir şehri şehir yapan bütün alanlarla ilgili projelerimiz var. Bunları hayata geçirmek için bütün imkânlarımızı zorlayarak Ortahisar'ımızı her anlamda lider bir kent haline getireceğiz" dedi.

ALTYAPIMIZ SAĞLAM

Yeni dönemde gönül belediyeciliğini esas alacağını belirten Başkan Genç,  "Gönül belediyeciliği diyoruz ve bu güzel sözle başlamak istiyorum. Ortahisar'ın kurucu belediye başkanı olarak beş yıldır vazife ifa ettim. Belediyemizin büyük ölçekli kurumsallaşma işlemlerini yürütürken bir taraftan da hizmette kesintiye mahal vermeden bütün hemşehrilerimizin hizmetinde olduk. Şunu samimi olarak ifade edebilirim ki, altyapımızı sağlam kurduk. Bu geçen süre zarfında birlikte hizmet ettiğimiz arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Sağ olsun, var olsunlar..."


TARİHİ İPEKYOLU VİZYON   PROJEMİZ OLACAK

Tarihi İpekyolu Projesi'ni çok önemsediğini belirten Başkan Genç, "Mağmat'ta yapacağımız Tarihi İpekyolu Projesi bizim vizyon projemizdir. Bütün milletvekillerimizin, bakanlarımızın gayretiyle beraber 600 dönümlük alanı belediyemize tahsis ettik. Yeni dönemde de hızlıca adımlar atacağız bu konuda. Avan projesini ve tasarım çalışmalarını tamamladık. Hayata geçmesiyle birlikte spor tesisleri, seyir terası, gözlem evi, seyir kulesi, yürüyüş yolları ve doğa turizmi ile birlikte çeşitliliği yaratacak önemli bir destinasyon ve vizyon projemiz olacak" diye konuştu.

AKILLI ŞEHİRCİLİK 

Teknolojik imkanlardan mümkün olduğunca istifade edeceklerini belirten Başkan Genç, bunun için Ortahisar ile ilgili konularda dijital veri tabanı oluşturulacağını dile getirerek, "Veri toplama merkezleri oluşturacağız. İlimizde 17 tane engelli derneğimiz var. Bunların üyeleri var. Bizim bilmediğimiz engelli kardeşlerimiz var. Bunları veri tabanında toplayarak kayıt altına alacağız" ifadelerine yer verdi.

HiZMETLERiMLE ANILMAK iSTiYORUM

Genç, "İnşallah, Trabzon'umuzun büyükşehir yapılanmasını mütekamil anlamda tamamlayıp imkan ve kabiliyetlerimizi yeni yönetim anlayışıyla birlikte mütekamil bir Ortahisar Belediyesi olarak yolumuza devam edeceğiz. Ne mutlu bize ki, doğup büyüdüğümüz bu güzel topraklara belediye başkanı olarak hizmet etme vazifesini Cenab-ı Allah (C.C) bize nasip etti. İnşallah, bu şehrin kubbesinde bir hoş seda ile anılırız. Zaten onun için gönül belediyeciliği diyoruz" dedi.

EN MUTLU ŞEHİR OLACAĞIZ

Her anlamda kendine yetebilen bir Ortahisar hedeflediğini söyleyen Başkan Genç, bunu için kültürel, sanatsal ve sportif alanda tesisleri hayata geçireceklerini belirterek, "Yeni döneme ilişkin olarak şöyle bir hedef koyduk: Üst hedefimiz en mutlu şehir olsun dedik. En mutlu şehir Ortahisar olarak yola çıkıyoruz. Çünkü bir belediye başkanı vatandaşların mutlu yaşamasını ister. Bu mutlu yaşamanın temel para metreleri en temiz çevredir, trafik sorunun olmadığı bir şehir ve yeşilin daha çok olduğu bir şehirdir... Alametifarikamız kültürümüz, sanatımız ve tarihimizdir... Bütün kültür ve sanatsal faaliyetlerin icra edebileceği, sağlıklı ve engelsiz bir şehir isteriz. Yaşlıların, çocukların mutlu olduğu bir şehir isteriz. Bunun için gayretli bir şekilde çalışacağız. Şehrimiz aynı zamanda spor ve turizm şehridir... Sporun ve turizmin bütün çeşitlerinin icra edilebildiği bir şehir hayata geçireceğiz. Ve böylece en mutlu şehir olma yolunda kararlı adımlar atacağız" diye konuştu.  

ORTAHiSAR SPOR MERKEZi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Mehmet Akif Ersoy Salonu'nun Ortahisar Belediyesi'ne tahsis edildiğini belirten Başkan Genç, şöyle dedi: "Şehrimiz aynı zamanda spor şehri. Mehmet Akif Spor Salonu’nu, kapalı spor salonlarıyla birlikte belediyemize tahsis ettik. Özellikle kırsal bölgelerde yaşayan çocuklarımız için önemli bir spor merkezi olacak. Deniz şehriyiz ama denizden uzak kaldık. Bir iskeleyle beraber vatandaşlarımızı denizle buluşturacağız. Bu konuda Büyükşehir ile istişare edip sahilde uygun bir alana iskele yapacağız."

EL SANATLARI  ÇARŞISI KURACAĞIZ

Zağnos Vadisi'nde El Sanatları Çarşısı'nı kuracağını açıklayan Başkan Genç, "Yöremize ait el sanatlarını yaşatmak ve bunu ticari bir sektör haline getirmek için Zağnos Vadisi'nde El Sanatları Çarşısı kuracağız. Belediyemizin kurslarından eğitim alan vatandaşlarımızın ürünlerini satabileceği bir alan oluşturacağız. Mahalle kıraathaneleri oluşturacağız. Buralarda internet sınırsız ve ikramlarımız ücretsiz olacak. Ve gençleri teknolojik bağımlılıktan kurtaracağız” dedi.  

PLAJ VE İSKELE   KURULACAK

Deniz kenti Trabzon'da bir plajın olmamasının eksiklik olduğunu belirten Başkan Genç, "Merkezde bir plajımız yok. Bunu Büyükşehir Belediyesi ile istişare edip sahilimizde iskele park projesini hayata geçireceğiz. Yalıncak sahilinde halk plajı projemizi yapmayı planlıyoruz. Avcılık ve atıcılık konusunda Trabzon önemli bir şehir ama bu konuda bir merkez yok. Ortahisar'da avcılık ve atıcılıkla ilgili bir merkez kurarak bu sporlarla ilgilenenler için modern bir tesisi hayata geçireceğiz. Bu merkezde okçuluk dahil bütün atıcılık faaliyetleri icra edilebilecek" sözlerine yer verdi.

GENÇLİK KÜTÜPHANESİ 

“Gençlerin Ortahisar'ı için daha iyi bir kütüphaneyi hayata geçireceğiz. Çok amaçlı semt sahaları yapacağız. Kavala ve Bulak’ta yaptık. Soğuksu'da yapıyoruz. Yeni dönemde bunları yapacağız. Kadınlar yüzme havuzu konusunda Büyükşehir adım atacak. Bunu biz hayata geçiremedik.  Bu cümleden olmak üzere kadın girişimcileri destekleme merkezi kuracağız. Her zaman saygı duyduğumuz büyüklerimiz için, onların güzel vakit geçirmelerini temin etmek için ikinci bahar yaşam merkezi kuracağız.” 


ŞEFKAT EVİ KURULACAK

"Şefkat evi kuracağız. Engellilerin yaşama intibakını sağlamak için engelsiz yaşam merkezi kuracağız. Ve engelsiz kent mekanları ile birlikte onların konforunu yükselteceğiz. Down sendromlu kardeşlerimizin çalıştığı kafeleri artıracağız. Hem onların istihdamına katkı sunacağız hem de sosyalleşmelerini temin edeceğiz. Sokak hayvanları için derneklerimizle birlikte sokak hayvanlarını tedavi merkezleri kuracağız. Hobi ve huzur ve bahçeleri kuracağız. Afet eğitim merkezi kuracağız. Gelişen trendimiz turizm."

SUNAY AKIN İLE OYUNCAK MÜZESİ 

"Burası bir olimpiyat şehri. Çocuklarımıza hitap eden Karadeniz'e kıyısı bulunan ülkelerle birlikte Çocuk Oyunları Merkezi kuracağız. Geçmiş dönem projelerimizden olan Sunay Akın'ın Oyuncak Müzesi'ni bu dönem Trabzon'a mutlaka getireceğiz."

EĞLENCE PARKI

“Bir eğlence parkı düşüncemiz var. Bunu Gülcemal Alanı içinde Büyükşehir Belediyemiz yapacak. Bu konuda Büyükşehir’den ayrı olarak biz de kendi çapımızda yeni bir proje hazırlayacağız. Disneyland, Vailand gibi büyük ölçekli eğlence parkları bulundukları şehirle özdeşleşiyor. Biz de yeni dönemde eğlence parkı projemizi hayata geçireceğiz.” TARİHİ ÇEŞMELER ONARILACAK Ortahisar'da Osmanlı'dan kalma 33 adet tarihi çeşme bulunduğuna dikkat çeken Başkan Genç, bunlardan 13 tanesinin aslına uygun olarak restore edileceğini belirterek, "Tarihi çeşmelerimizden 13 tanesini yapacağız ve kullanıma açacağız. Bursa ve İstanbul'da olduğu gibi burada da Fetih Müzesi kuracağız. Ve kadim tarihimize ışık tutacağız."  

BASIN MÜZESİ 

"1865 yılında Anadolu’daki ilk matbaanın kurulduğu, 1869 yılında ikinci gazetenin çıkarıldığı şehrimizde Basın Tarihi Müzesi kuracağız. Her dönemde basının en güçlü yerlerinden biri olan şehrimizin bu büyük hafızasının geleceğe aktarılması amacıyla içerisinde dijital arşivlerin de bulunduğu Basın Tarihi Müzesi’ni, Kitabi Hamdi Bey’in işyerinin de bulunduğu şimdiki Kaymakamlık binasında hayata geçireceğiz."

BOZTEPE'YE   SEYİR TERASI

Ortahisar'ın en hakim noktası olan Boztepe'ye seyir terası kurulacağını belirten Başkan Genç, "Boztepe Ahi Evren Projesi'ni hayata geçireceğiz. Eyüp Sultan gibi manevi önderimiz Ahi Evren'i de içine alacak yürüyüş yolları, seyir alanlarıyla birlikte kültür ve turizm amaçlı bir projeyi hayata geçireceğiz. Güzel bir müzeyi hayata geçirerek burayı güzel bir seyir terasıyla taçlandıracağız. Torul'daki seyir terası gibi bir projeyi burada hayata geçireceğiz" diye konuştu.

SPOR MÜZESİ VE SU PARKI  

"Su parkımızı yapamamıştık. Gülcemal Projesi içinde Büyükşehir bunu hayata geçirecek. Biz de daha küçük bir alanda buna benzer bir projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Kalepark hep beklenen bir şehir. Burayı halka açıp Deniz Müzesi’ni oraya kazandıracağız. Kemeraltı 2. ve 3. etabını tamamlayıp güzel bir tarihi mekana bir Ticaret Müzesi kuracağız. Yavuz Selim'in korunduğu alanda bir Spor Müzesi kuracağız. Atapark'ımız biraz yalnız kaldı gibi gözüküyor. Atapark'ımızı, Büyükşehir ile birlikte tarihi anlayışına uygun olarak yeniden ele alacağız. Buraya bir meydan kazandıracağız.  Suriçi alanımızda bir Arkeoloji Müzesi kuracağız."