A+ A-
Yorum
10

Hamza Bilgin "Arsin’imizin çıkarları neyi gerektiriyorsa onu yapacağız"

Yayın Tarihi: 11.10.2024 - 14:30
Arsin Belediye Başkanı Hamza Bilgin’den AK Parti’ye geçmesi ile ilgili açıklama geldi. Geçtiğimiz günlerde Arsin Belediye Başkanı Hamza Bilgin, Yeniden Refah Partisi'nden istifa ederek AK Parti'ye katılmıştı.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Arsin Belediye Başkanı Hamza Bilgin AK Parti’ye geçmesi ile alakalı, “Arsin’imizi kaderine teslim edemezdim.” ifadelerini kullandı.

Bilgin yaptığı açıklamalarda; "Kıymetli Hemşehrilerim,

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde şahsımı Arsin Belediye Başkanlığı görevine layık gördüğünüz için sizlere minnettarım. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren, ilçemizin sorunlarını ve ihtiyaçlarını çözmek adına ekibimizle geniş kapsamlı çalışmalar yürüttük. Ancak, görev süremizin ilk 6 ayında ilçemiz genelinde üç defa afete maruz kaldık. Yaşadığımız son afet, ilçemizin altyapı ve üstyapısında büyük hasara yol açtı. Bu hasarların çözümünün merkezi hükümetle ortak hareket edilerek daha hızlı ve etkili bir şekilde gerçekleşeceği açıktır.

Bu noktada, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Bakanlarımızın, Milletvekillerimizin ve Adalet ve Kalkınma Partisi yöneticilerinin güçlü destekleriyle, ilçemizin yaralarını bir an önce sarmak, sorunları çözmek ve Arsin’i şehrimizin parlayan yıldızı haline getirmek amacıyla yeni bir yol haritası oluşturduk. Başta içme suyu hatları olmak üzere yaklaşık 300’e yakın noktada, yol, köprü, menfez, kanalizasyon, perde ve duvar gibi yapısal iyileştirmeler yapmamız gerektiği tespit edilmiştir. İlk belirlemelere göre, milyarlarca liralık zarara neden olan bu afetin izlerini en kısa sürede silmek için hükümetimiz ile birlikte koordineli bir şekilde çalışacağız.

Artık iktidara mensup bir belediye başkanı olarak, Ankara’dan daha kolay destek alacağımız bir süreçteyiz. Bu nedenle, değerli hemşehrilerimin bu hamlemin ilçemizin yararına olduğunu anlayacağına gönülden inanıyorum. İlçemizin temel sorunlarını bu dönemde gündemden tamamen kaldıracağımıza dair inancınız tam olsun. Bana yüklediğiniz sorumluluğun bilincindeyim ve Arsin’imizin çıkarları neyi gerektiriyorsa onu yapmak için var gücümüzle çalışacağız. Bu süreçte kişisel ikbal peşinde değil, tamamen ilçemin menfaatleri için hareket ettiğimi bilmenizi isterim. Arsin’imizi kaderine teslim edemezdim. İnşallah, el ele vererek güçlü ve gelişen bir Arsin’i hep birlikte geleceğe taşıyacağız.

AK Parti’ye katılım kararımın ilçemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum." ifadeleri kullandı.

Etiketler