A+ A-
Yorum
10

Trabzon'da 'Çizmeli Kedi' kapalı gişe oynuyor

Yayın Tarihi: 11.10.2024 - 12:43
Trabzon oda tiyatrosu 'çizmeli kedi' yi kapalı gişe oynuyor
Kaynak:HABER MERKEZİ

"Trabzon Oda Tiyatrosu’ndan ‘Çizmeli Kedi’ kapalı gişe olarak sahnelenmeye devam ediyor.


Karadeniz’in Bölgesi’nin önemli özel tiyatrolarından biri olan; Trabzon Oda Tiyatrosu, bu sezon sahnelemeye başladıkları yeni çocuk oyunları, çocuklara büyülü bir macera olan "Çizmeli Kedi" ile küçük izleyicilerini büyülü bir yolculuğa çıkarmaya devam ediyor.


Geçtiğimiz 2 Ekim Çarşamba günü Fatmabaş Kolej’inde prömiyer yapan usta ekip, 9 Ekim Çarşamba günü Bahçeşehir Kolejinde de çocuk oyunlarını kapalı gişe olarak sahnelediler.


Trabzon Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Mahir Elvan’ın genel sanat yönetmenliğinde sahneye koydukları bu klasik masal uyarlaması, yenilikçi yorumlamaları ve interaktif bir tarzla çocuklara eğlenceli ve öğretici bir deneyim sunmayı hedefliyor. Eğitici unsurlarla dolu bu renkli gösteri; Deha Beşyıldız, İrem Sever ve Yunus Cis’in üst düzey performanslarıyla birlikte çocukların hayal gücünü zenginleştirirken, onları kahramanlık, dostluk ve cesaret gibi değerlerle tanıştırıyor.
10 ilkokulda ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin her ay düzenlediği kültür sanat programları kapsamında Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde (Kasım ayında) bu oyunlarını tekrar sergileyecek olan Oda Tiyatrosu, bu sezonun ilk oyunu olarak “Çizmeli Kedi”yi sahneledi. Tiyatro dünyasının önemli çocuk oyunlarından olan ‘’Çizmeli Kedi’’ tek perde ve yaklaşık 45 dakika sürüyor.


Bu kült eserin yönetmenliğini, Trabzon Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Ogün Kılıç yapıyor. Oyuncu kadrosunda; Trabzon Devlet Tiyatrosu’nun sözleşmeli oyuncularından Deha Beşyıldız’ın yanı sıra, Muğla Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nün yeni mezunlarından Yunus Cis ve İrem Sever yer alıyor.
Söz konusu oyunda; sevimli Çizmeli Kedi bu macerada, Padişahın emrinde çalışan Vezir ve Soytarı ile karşılaşmasının ardından, gelişen olayları anlatıyor.
Ayrıca Trabzon Büyükşehir Belediyesi Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nin yanı sıra, Maçka Belediyesi Kültür Merkezi’nde, Akçaabat Erol Günaydın Sahnesi’nde ve Araklı ilçelerinde sergilenecek olan söz konusu oyunun, önümüzdeki gösterisi 16 Ekim Çarşamba günü Piri Reis İlköğretim Okulu’nda gerçekleşecek.


"Çizmeli Kedi" çocuk izleyicilerine unutulmaz seyir deneyimlerini, üç ay boyunca yaşatmaya devam edecek.

05de384e-63e7-4058-a997-a17433001a4b

Etiketler