SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Kurt 'İktidar Yolsuzluk İddiaları nedeniyle adaylarını açıklayamıyor'

Kurt 'İktidar Yolsuzluk İddiaları nedeniyle adaylarını açıklayamıyor'

31 Aralık 2023 Pazar - 15:14




Saadet Partisi Trabzon İl Başkanlığı Aralık Ayı Divan Toplantısı düzenledi





Saadet Partisi GİK Üyesi Cevat Kurt, seçimlerin ardından geçen 7 ayda tam bir ekonomik çöküş yaşandığını belirterek, “Eğer bu tablo, Millet İttifakı iktidarında yaşanmış olsaydı, bizler sokağa çıkamazdık, bugünkü iktidar mensupları bize nefes aldırmazdı” dedi.

Kurt, AK Parti’nin adaylarını açıklamamasının da adaylarla ilgili Genel Merkeze gönderilen yolsuzluk iddialarından kaynaklandığını kaydetti.

Saadet Partisi Trabzon İl Başkanlığı Aralık Ayı Divan Toplantısı, bugün yapıldı. İl Başkanı Şakir Şahintaş’ın başkanlığında yapılan toplantıya, GİK Üyesi Cevat Kurt, ilçe başkanları ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

Yerel seçimlerle ilgili yapılan hazırlıkların ele alındığı toplantının siyasi gündem bölümünde konuşan Saadet Partisi GİK Üyesi Cevat Kurt, iktidar partisine yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Mayıs ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Cumhur İttifakının iktidarının devam ettiğini hatırlatan Cevat Kurt, aradan geçen 7 ayda ortaya çıkan tablonun her açıdan tam bir çöküş ve başarısızlık olduğunu söyledi.

BUGÜN YAŞANANLAR MİLLET İTTİFAKININ İKTİDARINDA YAŞANSAYDI, BUNLAR KİMSEYİ SOKAĞA ÇIKARMAZLARDI

 “Eğer seçimi Millet İttifakı kazansaydı ve bu yaşananlar yaşanmış olsaydı, bugünkü iktidar sahipleri bizleri sokağa çıkarmaz, bize nefes aldırmazdı” diyen Kurt, şöyle konuştu:
“Seçim bittiğinde dolar 20 liraydı. Bugün 29,5 lira. Euro 21,5 liraydı, bugün 32,5 lira. Akaryakıt 19 liraydı, bugün 38 lira. Hele bir faiz olayı var ki sormayın! Hakkında nas olan faiz, seçimden sonra yüzde 50’ye dayandı. 7500 liralık emekli maaşını artırabildiler mi? Hayır. Niye? Çünkü Hazinede para yok! Üreticinin, çiftçinin yakıtının vergisini düşünmüyorlar ama piyangonun, kumarın vergisini yüzde 50 düşürüyorlar.  Peki ya Filistin? İsrail Cumhurbaşkanını törenle karşılayıp İsrail paçavrasını Türk askerine, Mehmetçiğe taşıtanlar, İsrail’in zulmüne karşı kınama ve miting yapıyorlar! Ama arkadan da İsrail’le ticareti sürdürüyorlar. Şöyle bir düşünelim. Bütün bunlar, Millet İttifakının iktidarında yaşanmış olsaydı, ne olurdu? Sokakta yürüyemez hale gelirdik, bugünkü iktidar sahipleri bize nefes aldırmazdı.”

SEÇİMLER GELİYOR, KUTUPLAŞTIRMA SİYASETİ DEVREYE GİRDİ

“Şimdi önümüzde Yerel Seçimler var. İktidar partisi seçim öncesinde yine algıya başladı, ayrıştırma, kutuplaştırma siyasetine başladı. Algıyla doğruyu yanlış, yanlışı doğru gösteriyorlar! Vatanseverleri hain, hainleri vatansever yapıyorlar! Seçimler öncesinde yine aynı şeyleri yaşıyoruz. Bakarsınız seçim öncesi yine bir yerlerden petrol fışkırmaya başlar. 2023 hedeflerini tutturamadılar, şimdi 2053 ile milleti kandırmanın peşindeler.”  

2009’DAN BU YANA SÜREKLİ VAAT ETTİKLERİ PROJELER NEREDE?

“2009’dan bu yana sürekli vaatte bulunuyorlar, sürekli maket yapıyorlar. Görseniz o biçim, insan “Böyle bir şehirde yaşanmaz mı?” diyor ama seçim bitiyor, her şey unutuluyor. Hani nerede raylı sistem, nerede demiryolu, nerede güney çevre yolu? Şehrin ulaşım sorunu, otopark sorunu çözüldü mü? Bütün bunlar niye oluyor biliyor musunuz? Bunlarda plan yok, program yok, kaynakların akılcı kullanımı yok, israf var verimlilik yok, istişare yok, ortak akıl yok! Şehrin STK’larına, meslek odalarına danışmak yok, siyasi partilerine, kanaat önderlerine danışmak yok. Eğer danışsalardı, bu şehir bugün bu halde olur muydu? Olmazdı.”

AKP ADAYLARIYLA İLGİLİ GENEL MERKEZE YOLSUZLUK DOSYALARI GÖNDERİLİYOR

“Genel seçimler öncesinde havuz medyası Millet İttifakına 4 koldan saldırıp, “Hani adayınız nerede, niye açıklamıyorsunuz?” diye yayın yapıyordu. Şimdi seçime 3 ay kaldı, başta İstanbul olmak üzere niye adaylarınızı açıklamıyorsunuz? Trabzon’da da adaylarını açıklamadılar değil mi? Şimdi siz sanıyorsunuz ki en ehliyetli, en liyakatli adayı arıyorlar da ondan açıklamıyorlar? Hayır. Niye açıklanmıyor biliyor musunuz? Mevcut başkanlar dahil, adaylarla ilgili genel merkeze bilgi ve dosya taşınıyor? Ne bilgisi, ne dosyası? Ehliyet, liyakat dosyası mı? Bu isimle seçimi daha iyi alırız dosyası mı? Değil. Peki ne? Saadet Partisi Genel İdare Kurulu üyesi kimliğimle söylüyorum, iktidar partisi mensupları çıkıp yalanlayabilir. Birbirlerinin yolsuzluk iddialarını ilgili makamlara ihbar ediyorlar! Bırakın Trabzon halkının bunlara rey vermesini, onların birbiriyle ilgili gönderdikleri dosyaların içeriğini bilseler, geçtikleri sokaktan bile geçmezler!”



 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap