SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Maçka kıran kırana kimler aday olacak?

Maçka kıran kırana kimler aday olacak?

07 Kasım 2018 Çarşamba - 10:32




Trabzon Maçka’da AK Parti’nin adayı kim olacak? Belediye Başkanı Koray Koçhan yeniden göreve talip olurken karşısına aday adayı olarak kimlerin çıkaca





Trabzon’un ilçelerinde yerel seçim heyecanı sürüyor. Gözlerin üzerinde olduğu AK Parti’de Başkan Koray Koçhan’ın rakipleri bir hayli fazla olacak. 2014 yerel seçimlerinde Maçka Belediyesi CHP’den AK Parti’ye geçmişti. ÜÇ İSİM ÖN PLANDA İlçede AK Parti Genel Merkezi’nin yaptırdığı anketlerde üç isim ön plana çıktı. Uzun yıllar Maçka’da görev yapan Dr. Oğuz Kara, İl Genel Meclisi eski üyesi Hayati Yavuz ve Ortahisar Belediyesi Basın Danışmanı Yusuf Keskin lanse edilen isimler. Hem belediye tecrübesi olan hem de Esiroğlu beldesinde iki dönem belediye meclis üyeliği yapan Keskin’in bu noktada şanslı olduğu belirtiliyor.

Maçka’da yaptığı başarılı çalışmalarla bir dönem daha belediyeye talip olan ilçenin sevilen ismi Koray Koçhan ise partinin vereceği kararı bekliyor. Hiç kuşkusuz en şanslı isim Koray Koçhan İlçede adaylık için Belediye Meclisi Üyesi Hikmet Yıldız, eski ilçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Akıl isimleri gündemdeki yerini koruyor. Maçka’da sivil toplum örgütleri ve partinin kuruluşundan bugüne kadar görev yapan birçok ismin ise AK Parti kurucu il başkanı İbrahim Keskin’in aday gösterilmesi için çaba harcadıkları belirtiliyor. İbrahim Keskin, AK Parti’nin Maçka’da 2009 yılında aday bulamadığı bir dönemde ‘Partim adaysız kalmasın’ diyerek Maçka’dan aday olmuştu. Yani Maçka’da partisini adaysız bırakmamıştı. Diğer yandan ilçede belediye başkanlığı noktasında bir kısım partili de Sedat Kongur ismini dillendiriyor. Anlaşılan o ki Maçka’da çekişmeli bir yarış olacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap