SON DAKİKA



Haber > Trabzon > MEVCUT İKTİDARI DEĞİŞTİRECEĞİZ!

MEVCUT İKTİDARI DEĞİŞTİRECEĞİZ!

19 Mayıs 2018 Cumartesi - 09:00




İYİ Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Koloğlu, “Bütün milletvekili aday adayları olarak hepimiz İYİ Partiliyiz ve bu iktidarı değiştirmek





Selahattin ÖZCAN

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Koloğlu gazetemize açıklamalarda bulundu. Koloğlu, çalışmaları ve projelerini anlatırken mevcut iktidarın Meclis çoğunluğunu yitireceğini, başkanlığı alamayacağını ve oy oranının da düşeceğini öngördüklerini dile getirdi. İşte Koloğlu’nun açıklamaları: “Lise yılları itibariyle Türk milliyetçiliği düşüncesinin organize olduğu Ülkü Ocakları bünyesinde bulundum. Organik bir bağ olmasa da inorganik olarak MHP ile diyaloğundan dolayı kendimi MHP’li hissettim. Bu süreç böyle devam etti. 12 Eylül askeri darbesiyle tutuklanarak uzun süre mahkum olarak kaldım. Hapishaneden çıktıktan sonra Trabzon’da yine siyasi olarak MHP ile diyaloğumu devam ettirdim. 1994 yılında 3 yıl süren Ülkü Ocağı başkanlığı yaptım. Ardından Ülkü Ocakları Karadeniz Bölge Başkanlığı yaptım. Sonrasında Ülkü Ocakları Türkiye müfettişliği yaptım. Daha sonraki hemen hemen bütün MHP il yönetimlerinde İl Disiplin Kurulu Başkanlığı görevini yürüttüm.”

TEPKiYE NEDEN OLDU

“7 Haziran seçim sürecinde AKP iktidarı tarafından sürekli sıkıntıya uğrayan ülkücüler bir fırsat yakalamıştı ancak genel başkanlık bu fırsatı farklı değerlendirdi. Aynı akşam erken seçim kararı alınması doğrultusunda açıklamalar yapıldı. Nihayetinde 30 Kasım seçimlerinde MHP de oy kaybetti ve genel başkana dönük eleştirel bir tutum sergilendi. Olağanüstü kongre talebine de olumsuz karar verdi genel başkanlık. AKP iktidarından da destek alarak yapılmak istenen olağanüstü kongre birtakım ilçe mahkemeleri kullanılarak iptal ettirildi. Bu, MHP içinde bir tepkiye neden oldu. Genel başkanlığın ülkücü hareketi temsil edemediği düşünülmeye başlandı ve artık MHP içinde bulunan Türk milliyetçileri çare arama noktasına geldiler.”

VARYASYONLARI BOŞA ÇIKMIŞTIR


“AKP kadrolarının İYİ Parti’yi seçime sokmamak adına yaptığı bütün varyasyonlar boşa çıkmış, bu boşa çıkıştan sonra da kendileri çıldırmış duruma gelmişlerdir. Siyasal söylemlerinde zaman zaman bel altı, hakaret edici bir tutum sergilemişlerdir. İşte bu da şaşırmış ve yenilmişliğin ifadesidir.”

SİYASAL GEÇMİŞ

“Bütün milletvekili aday adayları olarak hepimiz İYİ Partiliyiz ve bu iktidarı değiştirmek için yola çıktık. Ben bir siyasal geçmiş ve mücadeleden geliyorum, belli de bir birikime sahibim. Trabzon’da küskün MHP’lilerin oylarını İYİ Parti’ye yöneltmek benim aday olmamla sağlanabilecek bir noktadır. Kamuoyundan aldığım izlenim bu.”

iYi GiDiYORUZ

“İYİ Parti’de çalışmalar iyi gidiyor. İYİ Parti’nin yaklaşımları Türkiye’nin birliğini bütünlüğünü isteyen cumhuriyetçi demokrat yapıların kendi içinde bulabileceği bir yapı. Bu doğrultuda AKP iktidarının 16 yıllık anti demokratik totaliter yönetim biçimine bir şekilde başkaldırı sayılabilecek. AKP’nin 7-8 seçim boyunca tek başına iktidarını sağlayan süreç artık gerilerde kalma noktasındadır. İYİ Parti’ye olan teveccüh birkaç nedenden kaynaklanıyor. Bunların arasında özellikle bir önceki seçimde kendine kendini ifade edebilecek bir parti ya da muhalif lider veya yapı bulamayan kitleler bu süreçte İYİ Parti’ye teveccüh ediyorlar ve o yapı içinde organize oluyorlar. Bunun dışında Saadet Partisi olgusu var. Temel Karamollaoğlu ve Saadet Partisi bu süreçte önceki dönemlerde AKP’ye oy veren Milli Görüş çizgisindeki seçmenleri geri alacaktır. Onlar zaten emanet oylardı. Ülkemizde yavaş yavaş AKP iktidarının oluşturduğu korku imparatorluğu yerini giderek insanların kendilerini ifade edebildiği atmosfere bıraktı.”


MiLLiYETÇi KiTLE

“Trabzon milliyetçi muhafazakar bir seçmen kitlesinin olduğu bir şehirdir. AKP’nin bir önceki seçimlerdeki 5 milletvekili sayısına bu seçimde ulaşması çok zor. Bunu en iyi ihtimalle 3 diye söylüyorlar. 24 Haziran seçimlerinin Kasım 2002 seçimlerine benzeyeceğini iddia eden görüşler var, ben de bu düşüncedeyim. 2002’de 3,5 yıllık bir koalisyon hükümetinden sonra Devlet Bahçeli’nin yine o dönemde yaptığı bir hatayla erken seçim noktasında karar alınması talebi AKP’nin iktidarını sağlamıştı. O seçimlerde %22 ile iktidarın büyük ortağı olan DSP %2’lere düştü. Aynı zamanda  iktidarın koalisyon ortağı MHP %10 barajını aşamadı. Şu anda da o seçimlere benzer bir atmosfer yaşıyoruz. Biz en iyi ihtimalle AKP’nin Meclis’te çoğunluğu yitireceğini, başkanlığı alamayacağını, ve oy oranının da düşeceğini öngörüyoruz.”

ANTİ DEMOKRATİK!

“Bu nokta demokratik bir şekilde el değiştirmesi düşüncesindeydi ancak fırsat verilmedi, anti demokratik parti içi yapılardan dolayı sonuçta parti kurma düşüncesi gündeme geldi. MHP içinde bulunan Akşener liderliğinde diğer muhalif adaylar da dahil olmak kaydıyla arkadaşlarımız bir araya geldiler ve İYİ Parti’yi oluşturdular. Eski MHP’liler, Türk milliyetçileri kendilerini bu yapı içinde ifade edebileceklerini düşündüler. Bu doğrultuda da İYİ Parti kadrolarında yer almaya başladılar. Seçim gündeme gelince ben de Trabzon milletvekili aday adaylığını tercih ettim.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap