A+ A-
Yorum
10

Mustafa Çankaya'dan Kaotik Bir Hal Alan Trafiğe Eleştiri

Yayın Tarihi: 17.08.2024 - 14:10
Trabzon Büyükşehir Meclis Üyesi Dr.Mustafa Çankaya projelerin detaylı bir şekilde planlanmadan hayata geçirildiğini belirterek eleştirilerde bulundu.
Kaynak:HABER MERKEZİ

CHP Trabzon Büyükşehir Meclis Üyesi Dr.Mustafa Çankaya şehrin belirli bir hat içinde sıkıştırıldığını belirterek, neredeyse günün her saati kitlenen trafige dikkat çekti.

TRAFİK KAOTİK BİR HAL ALDI

Mustafa Çankaya şehri yönetenlere seslenerek;

Aldığınız her karar kent yaşamını doğrudan etkiliyor ve sonuçlar doğuruyor.Binlerce kişinin denize girdiği Akyazı bölgesini bir kararla doldurup stadyum inşa ettiniz. Devamında Yıldızlı, Yaylacık, Söğütlü sahillerini bir türlü düzenlemediniz. 150 bin kişilik kent Akçaabat yazın denize girmek için Darıca, Salacık, Mersin hattına sıkıştı. Özellikle akşam dönüş aynı saatte yola çıkan binlerce insan Kavaklı’dan itibaren trafiği kaotik bir hale sokuyor. 90’lı yılların projesi güney çevre yolu hala yapılacak. Haçkalıbaba kavşağı bir de Düzköy Yaylacık geçiş güzergahı sorunlu. Yine aynı saatte düğün konvoyları devreye giriyor düğün salonları genellikle Yaylacık, Söğütlü mevkiinde. Akçaabat belediye bünyesine köy tüzel kişiliğinden intikal etmiş bir çok boş bina mevcut bunlardan özellikle Mersin bölgesi ve Salacık bölgesinde oluşturulacak düğün salonları yine trafiğe de sosyal yaşama da katkı sunabilecektir. Her kesimin aynı anda aynı yollara çıkmasına bir de bu sorunlara Akyazı’da planlanan şehir hastanesi eklenince durum iyice içinden çıkılmaz bir hal almaya aday.

TRABZON'UN KANAYAN YARASI TRAFİK

Şehir planlamacıları ile teknik düzlemde buluşup Trabzon’un kanayan yarası trafik sorununa çözümleme getirilmelidir. Raylı sistemin bel bağlanan ilk güzergahı da bu sorunları çözebilecek hattı tam olarak içermiyor. Sorun çözme potansiyeli için Akçaabat merkezden başlayıp Trabzon havalimanına kadar uzanan bir yapı şart. Trabzon’un nüfus yoğun bölgesi bu bölgedir ve ulaşılmak istenen kamu kurumları, stadyum, şehir hastanesi, meydan gibi unsurları içermektedir.

DENİZE GİREN HASTANELİK OLUYOR!

Yaz aylarıyla vatandaşlarımız km'lerce yol gidip denize girmeye çalışıyor. Onca yolu gitmesine rağmen temiz bir denizle buluşamıyor. Büyükşehir belediye meclisinde gündeme getirdiğimiz, Tiski genel kurulunda sunduğumuz denize girilen bölgenin kanalizasyonun olmaması problemidir. Bu konuda tarafımıza dile getirdiğimiz bu sorunun çözüleceğine dair söz verilmişti. Bu sözlerin de yine takipçisiyiz çünkü halkımız denize girdikten bir kaç gün sonra çoğunlukla hastanelerin aciline başvuracak duruma gelmektedir. Bölgede arıtma tesisleriyle planlanmış bütüncül bir kanalizasyon çalışması şart.

 

Muhabir/Editör:Burak Çimşit
Etiketler