A+ A-
Yorum
10

Trabzon'da alkış alan hareket! Temelini attığı evden vazgeçti: Yola feda etti

Yayın Tarihi: 17.08.2024 - 14:47
Trabzon'un Araklı ilçesinde yaşayan vatandaştan alkış alan bir hareket geldi.
Kaynak:HABER 61

Trabzon'un Araklı ilçesinde yaşayan Beyler Şahintürk'ten örnek bir davranış geldi.

İlçenin Yeşilköy Mahallesi'nde hayatını sürdüren Beyler Şahintürk, temelini attırdığı evi yapılacak yol için feda etti.

Mahallenin Şahinköy mevkiinde yıllardır süre gelen yol tartışması devam ederken, alternatif bir güzergah önerisi için Mahalle Muhtarı Mehmet Eryiğit'in kapısını çalan Beyler Şahintürk, temel attığı evin bulunduğu alanın yol için kullanılması talebinde bulundu. Bu talep sonrası alanda çalışma başlatıldı.

trabzonda-alkis-alan-hareket-1.webp

Şahintürk: "Dedemin ve babamın ruhuna bir sebep gitmesi yeterli"

Temel attığı evi yola feda eden Beyler Şahintürk Haber61'e yaptığı açıklamada, "Yol tartışması oldu. Başka yerden geçecekti yol, olmadı. Ben de dedemle bu yollar için çok uğraşmıştım. 'Size yer vereyim, olursa bir bakın' dedim. Amca oğlu vardı, o da yerini verdi. Güzel bir yol oldu. Çok uzun zamanlardır uğraşılan bir yoldu. Yerler verilmiyordu. Biz verdik, geldiler ve yolu vurup çıktılar" dedi.

Mahalleliden tebrik aldığını ifade eden Şahintürk, "Masrafların bir kısmını karşılamak istedim. "Sen yapacağını yaptın" dediler. Buraya, temelin yıkıldığı yere para harcamıştım ama önemli değil. Dedemin ve babamın ruhuna bir sebep gitmesi yeterli" şeklinde konuştu.

Muhtar Eryiğit: "Asrın yolu oldu"

Konuyla ilgili olarak Haber61'e açıklamalarda Yeşilköy Mahallesi Muhtarı Mehmet Eryiğit ise, "Burası 40 yıllık davalı bir yer. Şahinli mevkii. Abimiz bir fedakarlık yaptı ve yol yapıldı. Asrın yolu oldu" dedi.

Etiketler