A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 18.08.2024

Yayın Tarihi: 18.08.2024 - 09:21
Olaylar ve Yaşananlar | 18.08.2024
Kaynak:HABER MERKEZİ

CHP DE KURULTAY HEYECANI

Cumhuriyet Halk Partisi 4-8 Eylül tarihleri arasında düzenleyeceği Tüzük Kurultayı'na hazırlanıyor .Bir süredir Genel Merkez'de tüzük için teknik çalışmaları yürüten ekip, üyeler, il-ilçe örgütleri, eski/yeni milletvekilleri, MYK üyeleri, Parti Meclisi üyeleri, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşlarından gelen binlerce öneri aldı. Kurulan Tüzük Komisyonu gelen önerileri değerlendirmek üzere bugün bir araya gelerek taslağı hazırlayacak. Tüzük Komisyonu'nda 81 il örgütünden birer temsilci, Meclis grubundan iki milletvekili ve Genel Başkan Özgür Özel'in görevlendireceği 3 Parti Meclisi üyesi yer alacak.

**

SUİÇMEZ AYIRMAYA ÇALIŞTI AMA!

TBMM, muhalefet partilerinin çağrısıyla AYM'nin Gezi tutuklusu Hatay Milletvekili Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesi konusunda verdiği 'yok hükmünde' kararını değerlendirmek için olağanüstü toplanmıştı. Toplantıda çıkan ve yumruklu kavgaya dönüşen olaylar sırasında ortamı yumuşatmak ve kavgayı ayırmak için mücadele eden vekillerin başını CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez çekti. Suiçmez olay esnasında itilip-kalkılsa da erkeklere taş çıkartan iradesiyle kavgayı ayırmak için ciddi gayret gösterdi

**

OKULLARINI TEK ETTİLER!

Üniversite yerleştirme sonuçlarının geçen günlerde açıklanmasının ardından 900 bini aşkın öğrenci yükseköğretim kurumlarına kayıt hakkı kazandı. Bu hakkı kazanan öğrencilerin yaklaşık yüzde 20’si daha önce en az bir kere üniversiteye kayıt yaptıranlardan oluştu. Bununla birlikte son üç yılda üniversite terk eden öğrenci sayısı ise bu sene kayıt hakkı kazanan öğrencilerin sayısına yakın. Her ile üniversite açan AKP, yükseköğretimi gençler için kolayca ulaşılabilen kurumlara dönüştürdü. İşsizliği ötelemek için gençlere hayal satan AKP’nin planı bir nebze de olsa tuttu. Ancak son yıllarda üniversiteyi terk eden gençlerin sayısı oldukça fazla. Ekonomik kriz, hayat pahalılığı, gelecek kaygısı gibi nedenlerle sadece 2021-2023 arasında üniversiteyi terk eden öğrenci sayısı 900 bine yaklaştı.

**

 

BEN BU YOLDAN DÖNMEM!

Eski İçişleri Bakanı AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu hakkında her fırsatta bir takım spekülasyonlar yapılmakta karalama politikası güdülmekte. Her fırsatta yargıya güvendiğini ve dokunulmazlık zırhına asla saklanmadığını ifade eden Soylu siyasi geleceği ile de ilgili net konuştuAK Parti’den ayrılacak? İstifa edecek? Başka bir parti kuracak? MHP’nin başına geçecek gibi aslı-astarı olmayan dedikodulara cevap vermekten ben yoruldum bunu yapanlar yorulmadı diyen Soylu “AK Parti bir milletin özlemini çektiği, hayallerini kurduğu, hep çıkmak istediği ve yolundan hep geri döndürülmeye zorlandığı yolculuğun adıdır .Ben bu yoldan asla dönmem” dedi.

**

EN FAZLA YÜZDE 20 ZAM!

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’ın Londra’da yabancı yatırımcılarla gerçekleştirdiği görüşmelerde 2025 yılında emekli ve çalışanlara yapılacak zam oranlarını dile getirdiği öğrenildi. Karahan, yılbaşında yapılacak zamların en fazla yüzde 20 oranında olacağını belirtti. Özellikle asgari ücret ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranları hakkında gelen bir soruya yanıt veren Karahan, 2024 yılı başında yapılan zamların oldukça yüksek olduğunu vurguladı. Bu nedenle, çalışan kesimin yıl sonu enflasyon farkı beklentilerinin karşılanamayacağını belirtti.

 

 

Etiketler